Κόσμος

Μεντβέντεφ: “Θα ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος στην περίπτωση που το NATO κινηθεί εναντίον της Κριμαίας”

Μεντβέντεφ: “Θα ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος στην περίπτωση που το NATO κινηθεί εναντίον της Κριμαίας”

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Μεντβέντεφ: "Οποιαδήποτε κίνηση κράτους-μέλους του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εναντίον της Κριμαίας θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία και θα μπορούσε να οδηγήσει «στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»", διεμήνυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας

“Οποιαδήποτε κίνηση κράτους-μέλους του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού εναντίον της Κριμαίας θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία και θα μπορούσε να οδηγήσει «στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»”, διεμήνυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Για εμάς, η Κριμαία είναι τμήμα της Ρωσίας. Κι αυτό σημαίνει για πάντα. Οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης στην Κριμαία είναι κήρυξη πολέμου εναντίον της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Αργκουμέντι ι Φάκτι (Аргументы и Факты, «Επιχειρήματα και γεγονότα»).

«Κι αν αυτό γίνει από οποιοδήποτε κράτος-μέλος του NATO, αυτό θα σημάνει πόλεμο με ολόκληρη τη βορειοατλαντική συμμαχία· τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την απόλυτη καταστροφή», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε επίσης πως εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο NATO, η Μόσχα θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της κι είναι «έτοιμη για μέτρα αντιποίνων», που μπορεί να συμπεριλάβουν την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων Ισκαντέρ «στο κατώφλι τους».

Στην παρακμή του φιλοπουτινικού ελιτισμού

Βαδίζουμε πια στον πέμπτο μήνα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και όλα πλέον συνηγορούν υπέρ της αστοχίας των ρωσόφιλων προβλέψεων και της υπερεκτίμησης των στρατιωτικών και πολιτικών δεξιοτήτων του ευφυούς δικτάτορα Πούτιν απέναντι στον φιλελεύθερο δυτικό κόσμο.

Στην αρχή, εμφανίσθηκαν και συνεχίζουν να παρελαύνουν οι κήρυκες μιας Δεξιάς της Αποκάλυψης, που διακινούσαν την άποψη περί του πολέμου των τριών ημερών. Τόση προβλεπόταν η διάρκεια του ακαριαίου στρατιωτικού χτυπήματος της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής. Κι εδώ που τα λέμε, ένα δίκιο το έχει, εν τη υπερβολή της, τούτος ο εξ Αποκαλύψεως λόγος. 150 εκατομμύρια Ρώσοι και μια γεωγραφικά αχανής Ομοσπονδία εύκολα ισοπεδώνει στρατιωτικά τα 44 εκατομμύρια ενός γεωγραφικά περιορισμένο έθνους, που κατά τον μεγάλο οραματιστή ηγέτη Πούτιν δεν υπάρχει. Η οίηση δεν είναι, όμως, πάντα ο καλύτερος των συμβούλων, ιδίως όταν παίρνει τη μορφή της υποτίμησης του αντιπάλου. PUTIN-DONBAS

Στη συνέχεια, δεξιοί και αριστεροί ριζοσπάστες προέβλεπαν, με ύφος ξιπασμένου Μητροπολίτη και με στόμφο επιπέδου Μπαλτά, την παρακμή της Δύσης. Για αυτούς, η Δύση είναι μια τυπικά ασαφής έννοια, με ακαθόριστα νοηματικά περιεχόμενα. Επειδή όμως είμαστε Έλληνες και γεωγραφικά είμαστε μέρος της Δύσης, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει δυτικό σύστημα ασφαλείας, τι αντιπροσωπεύει σήμερα το ΝΑΤΟ, σε ποια Ευρώπη των 27 ανήκουμε και έχουμε διδαχθεί τι ήταν το δυτικό πνευματικό ρεύμα του Διαφωτισμού, απέναντι στους ποικίλους σκοταδισμούς, χθεσινούς και σημερινούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments