Οικονομία

Τράπεζα Ελλάδος: Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάιο 2022

Τράπεζα Ελλάδος: Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάιο 2022

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τράπεζα Ελλάδος: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και τα δάνεια τον Μάιο 2022

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και τα δάνεια τον Μάιο 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος. Αναλυτικότερα, μειώθηκαν κατά 336 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Μάιο, αντιθέτως οι καταθέσεις επιχειρήσεων (στις οποίες περιλαμβάνονται και πιστωτικά ιδρύματα και χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις) αυξήθηκαν κατά 1,64 δισ. ευρώ. Ετσι συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 1,3 δισ. ευρώ έναντι αύξησης κατά 1,350 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής ανήλθε σε 6,3% από 5,8% τον προηγούμενο μήνα.

Αντιθέτως μείωση κατά 48 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Μάιο του 2022, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 181 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 2,2% από 3% τον προηγούμενο μήνα.

Στο σκέλος των χορηγήσεων η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 464 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 607 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε 3,2% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments