Πολιτική

Κικίλιας: Ο τουρισμός πάει μέχρι τώρα πολύ δυνατά

Κικίλιας: Ο τουρισμός πάει μέχρι τώρα πολύ δυνατά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Κικίλιας: Τι ανέφερε για τον τουρισμό ο αρμόδιος υπουργός

«Σε ένα πολύ δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον, με πανδημία, πόλεμο, πληθωρισμό και ακρίβεια, ο τουρισμός πάει μέχρι τώρα πολύ δυνατά. Είναι η κύρια πηγή εσόδων για την μέση ελληνική οικογένεια, για τον πρωτογενή τομέα, για τις τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά και για τις υποδομές και τις κατασκευές».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Ναύπακτο, μετά τις συναντήσεις που είχε στο δημαρχείο με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Γκίζα, εκπροσώπους φορέων κ.α. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «για όσους θέλουν να επισκεφθούν την χώρα μας, προσφέρουμε ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν».

Μιλώντας για την Ναύπακτο, είπε ότι «μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης και το υπουργείο Τουρισμού στηρίζει αυτόν τον εναλλακτικό προορισμό, που έχει να προσφέρει πολλά σε Έλληνες τουρίστες και σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό».

«Θέλω να αναφέρω επιγραμματικά», συνέχισε, «το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Kite Surf που θα γίνει το φθινόπωρο στην Ναύπακτο, τις τεράστιες δυνατότητες αθλητικού αναρριχητικού τουρισμού και την πολύ μεγάλη συνδυαστική δύναμη που έχουν η θάλασσα και το βουνό στην περιοχή, μαζί βέβαια με τα παραδοσιακά προϊόντα».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι κομβικό το σημείο στο οποίο είναι τοποθετημένη στο χάρτη η Ναύπακτος και συστήνω σε όλους τους Έλληνες να επισκεφθούν την περιοχή», συμπληρώνοντας ότι «οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές». «Άρα», συνέχισε, «σε ένα πολύ δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον, η Ναύπακτος έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, αφού είναι κοντά στην Αθήνα, στα αεροδρόμια, σε κεντρικούς οδικούς άξονες και στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου». Ακόμη, είπε ότι «η Ναύπακτος, αλλά και η ορεινή Ναυπακτία, μπορούν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες, συμπληρώνοντας ότι η περιοχή μπορεί να γίνει προορισμός για όλο τον χρόνο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments