Διεθνή

Ερντογάν: “Μην ψηφίσετε τους κυβερνώντες – Ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα μέσω της δημοκρατικής οδού”

Ερντογάν: “Μην ψηφίσετε τους κυβερνώντες – Ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα μέσω της δημοκρατικής οδού”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ερντογάν: "Στα... εσωτερικά της χώρα μας, με ωμή παρέμβαση, κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε νέο... κρεσέντο προκλητικότητας, έκανε υποδείξεις στους Έλληνες ψηφοφόρους

Στα… εσωτερικά της χώρα μας, με ωμή παρέμβαση, κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε νέο… κρεσέντο προκλητικότητας, έκανε υποδείξεις στους Έλληνες ψηφοφόρους και τους παρέδωσε… μάθημα στο τι θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές. Ο Τούρκος πρόεδρος, ούτε λίγο ούτε πολύ δεν δίστασε να καλέσει τον ελληνικό λαό να «δώσει ένα μάθημα» στους κυβερνώντες, αλλιώς θα έχει «καταστροφικό τέλος».

«Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι’ αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό», ήταν τα λόγια του Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε σε τελετή αποφοίτησης στρατιωτικής ακαδημίας.

Στο πλαίσιο των συνεχών απειλών κατά της Αθήνας, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι ναι μεν δεν είναι μέλη της χώρας του ένας πόλεμος με την Ελλάδα, δεν παρέλειψε, όμως, να προτείνει πως «η Ελλάδα πρέπει να λάβει το μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα πριν από ένα αιώνα». Ο Ερντογάν σχολίασε επίσης πως υπάρχουν παραβιάσεις του εναέριου της Τουρκίας από ελληνικά μαχητικά.

«Σε όσους μας επιτίθενται μας συνέχεια στον εναέριο χώρο μας, δίνουμε το απαραίτητο μάθημα εκεί που πρέπει κυρίως με την πολεμική μας αεροπορία κ θα συνεχίσουμε να το κάνουμε Kανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας στη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι διεθνείς συμφωνίες», είπε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν: “Συστήνουμε στην ελληνική κυβέρνηση που κάνει νταηλίκια να πάρει μαθήματα”

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Συστήνουμε στην ελληνική κυβέρνηση που κάνει νταηλίκια, να πάρει μαθήματα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από όσα συνέβησαν πριν από έναν αιώνα». Είπε ακόμα: «Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο». erdogan-1-1

Νωρίτερα μετά την προσευχή της Παρασκευής είπε ότι εκείνος δεν θέλει πόλεμο αλλά οι Έλληνες προκαλούν κάνοντας παραβιάσεις, ενώ επιστρέφοντας από την Μαδρίτη και μιλώντας σε δημοσιογράφους κάλεσε τον πρωθυπουργό να… συμμαζευτεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments