Ελλάδα

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ – Αύξηση των “σκληρών” δεικτών

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ – Αύξηση των “σκληρών” δεικτών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές - Επιδείνωση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας - Έκτακτη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Σε έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας προχωρά σήμερα ο ΕΟΔΥ, καθώς η διασπορά των δύο νέων υποπαραλλαγών της μετάλλαξης Όμικρον (ΒΑ.4 και ΒΑ.5) είναι ταχύτατη στην Ελλάδα με τους “σκληρούς” δείκτες να εμφανίζονται αυξημένοι.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν  πάνω από 11.000 νέες μολύνσεις και 26 θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 98.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 11.629. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.719.839 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες.

Αύξηση κατά 44% στον μέσο όρο κρουσμάτων

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των επίσημων στοιχείων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο κυλιόμενος μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (26/6) κατά 44% και κατά 90% μέσα σε δύο εβδομάδες και μέχρι χθες Κυριακή (3/7).

Πολλές είναι οι φωνές που κάνουν λόγο για επιστροφή της μάσκας σε ορισμένους χώρους ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού, ενώ κάποιοι από τους ειδικούς μιλούν για “εκτόξευση” των κρουσμάτων ακόμα και στις  25.000 το επόμενο διάστημα, ενόψει και της μεγάλης φυγής των εκδρομέων του Ιουλίου.

Ορισμένοι ειδικοί ωστόσο,  ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην εξελιχθεί σε «τσουνάμι», το 6ο κύμα που είναι σε εξέλιξη. Οι επιστήμονες συμφωνούν σε κάθε περίπτωση ότι η κορύφωση του νέου κύματος είναι καθ’ οδόν και θα έχει φτάσει στα μέσα Ιουλίου και στην Ελλάδα και ενώ ακόμα δεν θα έχει κορυφωθεί το τουριστικό κύμα.

Ωστόσο. η κυβέρνηση επιμένει να δηλώνει ότι δεν προσανατολίζεται στη λήψη μέτρων, ούτε τοπικού χαρακτήρα, σε ότι αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, από την πλευρά της μιλώντας στο MEGA υπογράμμισε την ανησυχία των ειδικών για το γεγονός ότι οι νέες μεταλλάξεις κοροναϊού, προκαλούν σοβαρότερα συμπτώματα.

«Είναι δύσκολη κατάσταση, δεν είναι μόνο οι μεγάλοι αριθμοί των κρουσμάτων, σε αντιστοιχία με μικρό αριθμό τεστ, εκείνο που απασχολεί περισσότερο είναι οι αριθμοί περιστατικών ανά 100.000 κατοίκους, που είναι υπερβολικά υψηλοί. Το ίδιο ισχύει και για τον γενικό δείκτη θετικότητας, την προηγούμενη εβδομάδα δεν έπεσε κάτω από το 10 ούτε μία μέρα, ωστόσο είχαμε λίγα τεστ. Εκείνο που αρχίζει και μας ανησυχεί είναι ότι τα συμπτώματα των νέων μορφών, προκαλούν σοβαρότερα συμπτώματα, υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριαστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments