Ελλάδα

Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα: Οι κορυφαίοι μαθητές που αναδείχθηκαν στον τελικό της Κυριακής

Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα: Οι κορυφαίοι μαθητές που αναδείχθηκαν στον τελικό της Κυριακής
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο τελικός της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο τελικός της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά φέτος από το ΚΕΦίΜ στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ο μεγαλύτερος μαθητικός διαγωνισμός στην Ελλάδα με θέμα τα οικονομικά καθώς φέτος στις 3 φάσεις της συμμετείχαν συνολικά 2.353 μαθητές από 174 Λύκεια της Επικράτειας αλλά και ομογενειακά σχολεία στην Αλβανία και την Αίγυπτο. 

Οι 5 κορυφαίοι που αναδείχθηκαν από τον τελικό της Κυριακής και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα τον Σεπτέμβριο στη Βουδαπέστη είναι οι εξής:

  • 1η Θέση: Κωνσταντίνος Ηλίας, Αρσάκειο ΓΕΛ Ιωαννίνων 2η Θέση: Αλκιβιάδης Ιωάννης Τουτζιαρίδης, Κολλέγιο Ψυχικού 3η Θέση: Σωφρονία – Ευφροσύνη Βουδούρη, Κολλέγιο Ψυχικού 4η Θέση: Πλάτων Φάκας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια 5η Θέση: Δημοσθένης Κλειδέρης, Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου

Τα αναπληρωματικά μέλη της ελληνικής αποστολής στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας:

  • 6η Θέση: Μαρία Τουρνή, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce
  • 7η Θέση: Χρήστος Μανεσιώτης, Εκπαιδευτήρια Δούκα
  • 8η Θέση: Δημήτριος Ηρακλής Τσίτος, Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • 9η Θέση: Ευάγγελος Μούσας, 11ο ΓΕΛ Περιστερίου
  • 10η Θέση: Βασίλειος  Τσερκέζης, Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος Ελευθερία Κωστίκα, στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι κορυφαίοι διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΟΣΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα και η UNICEF τονίζουν ότι ο οικονομικός αλφαβητισμός είναι μία δια βίου, συνεχής διαδικασία, και θα πρέπει να ξεκινά από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΕΦίΜ Αλέξανδρος Σκούρας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και Πρόεδρος του Hellenic American University Λεωνίδας Κόσκος, και ο οικονομολόγος, εκπαιδευτικός και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Οικονομικής Ολυμπιάδας  Άρης Νότης.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες της δεκάδας βράβευσαν ο Τάσος Αβραντίνης εκπροσωπώντας την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ, η Διευθύντρια των Εκδόσεων Παπαζήση Κατερίνα Μάρκου, ο Ιδρυτής και CEO της Generation Y Τάσος Σπανίδης, ο εκπρόσωπος της Mapei Hellas Ιωάννης Κιούσης, ο καθηγητής και οικονομολόγος Γιώργος Μπήτρος και η  Σύμβουλος του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος  Θεόδωρου Πελαγίδη, Ελευθερία Κωστίκα.

H Διευθύντρια Ιδιαίτερου Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Κατερίνα Φασούλη προσέφερε αναμνηστικά δώρα στις συμμετέχουσες μαθήτριες από τα σχολεία της Ομογένειας.

Την τελετή βράβευσης έκλεισε ο Υπεύθυνος διοργάνωσης της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας, Νίκος Ρώμπαπας με θερμές ευχαριστίες προς τους συντονιστές καθηγητές για τη σημαντική υποστήριξή τους στον θεσμό του διαγωνισμού. Την τελετή παρουσίασε η Διευθύντρια επικοινωνίας του ΚΕΦίΜ, Αλόνα Τατάροβα.

Στην εξεταστική επιτροπή της φετινής διοργάνωσης συμμετείχαν οι

  • Γεώργιος  Πάνος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης Adam Smith Business School
  • Άρης Νότης, Οικονομολόγος εκπαιδευτικός, αρχισυντάκτης του Περιοδικού Ξενοφών για την Οικονομική Επιστήμη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τακτικό μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος,
  • Σοφία    Τακάογλου, Οικονομολόγος εκπαιδευτικός, μέλος ΕΟΕΔΕ,
  • Χρήστος Κουτσαμπέλας, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα 2021-2022 διοργανώθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε φέτος χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη των χορηγών: Generation Y, Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ, Inventio Consulting, Mapei Hellas Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου ΑΕ, Inventio Consulting, Εκδόσεις Παπαζήση, Makios Logistics, Hellenic American College σε σύμπραξη με το Hellenic American University, Iktinos Hellas, Stream Global, Siemens Healthineers και το Περιοδικό Ξενοφών.

Παράλληλα με τον διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε και φέτος Ημερίδα για την Οικονομική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, το βίντεο της οποίας είναι διαθέσιμο εδώ. Φωτογραφίες της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας θα βρείτε εδώ και εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments