Διεθνή

ΗΠΑ: Συνελλήφθη 22χρονος ως ύποπτος για το μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ

ΗΠΑ: Συνελλήφθη 22χρονος ως ύποπτος για το μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης, που διαπράχθηκε με ισχυρό τουφέκι από την ταράτσα εμπορικού καταστήματος, είναι 6 νεκροί και περισσότεροι από 36 τραυματίες

Ένας 22χρονος κρατείται ως ύποπτος για το μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ κατά τη διάρκεια παρέλασης για την αμερικανική εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης, που διαπράχθηκε με ισχυρό τουφέκι από την ταράτσα εμπορικού καταστήματος, είναι 6 νεκροί και περισσότεροι από 36 τραυματίες.

Σύμφωνα με την  αστυνομία πρόκειται για τον 22χρονο Robert E. Crimo III .

Εκατοντάδες αστυνομικοί συμμετείχαν στο ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστεί ο νεαρός ο οποίος σκόρπισε θάνατο και τρόμο στους κατοίκους της καλοβαλμένης πόλης περίπου 30.000 κατοίκων, που βρέχεται από τη λίμνη Μίσιγκαν. Οι αρχές δημοσιοποίησαν φωτογραφία του νεαρού λευκού με αποστεωμένο πρόσωπο στο οποίο διακρίνονται διάφορα τατουάζ.

Ο φερόμενος ως δράστης είχε χαρακτηριστεί «οπλισμένος και πολύ επικίνδυνος» από εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Έπειτα από σύντομη καταδίωξη του αυτοκινήτου του, ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση «χωρίς να συμβεί το παραμικρό», είπε ο Λου Τζόγκμεν, αρχηγός της αστυνομίας στο Χάιλαντ Παρκ.

Ο φερόμενος ως δράστης κατονομάστηκε ως Ρόμπερτ («Μπόμπι») Κρίμο ο τρίτος, κάτοικος της περιοχής, 22 ετών.

Ο νεαρός είχε παρουσία σε διάφορους ιστότοπους, όπου αυτοσυστηνόταν ως μουσικός του Σικάγου με το ψευδώνυμο «Awake the rapper».

Τα κίνητρά του είναι άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Οι αρχές ανέπτυξαν ισχυρές δυνάμεις, θωρακισμένα οχήματα, τουλάχιστον ένα ελικόπτερο, ενώ κλήθηκαν επίσης ομοσπονδιακές ενισχύσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments