Διεθνή

Τουρκία: Στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την αύξηση άρνησης βίζας Σέγκεν σε Τούρκους

Τουρκία: Στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την αύξηση άρνησης βίζας Σέγκεν σε Τούρκους

Πηγή Φωτογραφίας: neoldu

Σύμφωνα με την έκθεση, που κατέθεσε η Άγκυρα, οι αρνήσεις βίζας Σένγκεν σε Τούρκους πολίτες αυξήθηκαν από 4% το 2014 σε 12,7% το 2020

Έκθεση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι κατά την είσοδό τους σε χώρες μέλη της ΕΕ, κατέθεσε η Άγκυρα, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Η έκθεση θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση του PACE στο Στρασβούργο. Σύμφωνα με την έκθεση, οι αρνήσεις βίζας Σένγκεν σε Τούρκους πολίτες αυξήθηκαν από 4% το 2014 σε 12,7% το 2020.

Στην έκθεση διατυπώνονται ενστάσεις για θέματα όπως περιττά και υπερβολικά πολλά απαιτούμενα έγγραφα, υψηλά τέλη και η υποχρέωση για προσωπική εμφάνιση του αιτούμενου προσώπου στην αρμόδια υπηρεσία χορήγησης βίζας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν συζητήσεις στο PACE σχετικά με την τουρκική έκθεση που φέρει τον τίτλο «Κατάχρηση του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν ως πολιτικά καθοδηγούμενη κύρωση από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Η έκθεση που υποβλήθηκε από τον βουλευτή του AKP Ζιγιά Αντουγιαλντίζ έγινε δεκτή από την επιτροπή του PACE και θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση όπου θα γίνει εισήγηση.

Η έκθεση περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρατηρήσεις: δεν υπάρχει κοινό πρότυπο στις πληροφορίες που ζητούνται και “η χρήση των πληροφοριών στο σύστημα δεν πρέπει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, το δικαίωμα στην ελευθερία ταξιδιού”.

Στην έκθεση τονίζεται ότι ειδικά, οι Τούρκοι πολίτες που θέλουν να ασκήσουν εμπορικές δραστηριότητες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις διαδικασίες αίτησης για βίζα, παρόλο που μπορούν να αποδείξουν τον τρόπο και το σκοπό μετάβασης τους, καθώς τον τόπο διαμονής τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments