Οικονομία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Παράταση για το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Παράταση για το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή». Οι αιτήσεις για την επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών ήταν προγραμματισμένο να λήξουν σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται στη νεότερη απόφαση: «Αιτήσεις χρηματοδότησης από δυνητικούς ωφελούμενους μπορούν να υποβάλλονται από την Τρίτη 21/06/2022 και μέχρι την Παρασκευή 08/07/2022. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις (3) ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημουργίας ή ακύρωσης αίτησης. Ακολουθεί η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων».

Όσοι δικαιούνται την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα πρέπει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών. Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη. Ειδικότερα, για τους σκοπούς του Προγράμματος επιτρέπεται η επιχορήγηση:

  • κλιματιστικού (κατηγορία 1) προς αντικατάσταση παλαιού κλιματιστικού,
  • ψυγείου (κατηγορία 2) προς αντικατάσταση παλαιού ψυγείου
  • καταψύκτη (κατηγορία 3) προς αντικατάσταση παλαιού καταψύκτη

Ποιες συσκευές θα γίνονται δεκτές

Οι προς ανακύκλωση συσκευές πρέπει να είναι άρτιες, όπως μπορεί να επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο πριν την απόσυρσή τους. Επίσης, θα πρέπει να βρίσκονταν πριν την αντικατάστασή τους τοποθετημένες στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πόσες δικαιούται κάθε νοικοκυριό

Κάθε νοικοκυριό, θα μπορεί να αιτηθεί έως και τρία κουπόνια για την αντικατάσταση συσκευών ενώ σε κάθε αίτηση, θα συμπληρώνεται ο 11ψηφιος αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ο αριθμός συσκευών ανά κατηγορία που οι καταναλωτές αιτούνται να αλλάξουν, η ύπαρξη ή μη ατόμου με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) σε μια οικογένεια και αριθμός κινητού τηλεφώνου ως στοιχείο επικοινωνίας, εφόσον ο δικαιούχος επιλεγεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr μέσω της οποίας υποβάλλονται οι αιτήσεις για το «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή» θα παραμείνει ενεργή έως τις 5 Ιουλίου.

  • Τα ποσά αρχίζουν από 135 ευρώ και θα φθάνουν τα 710 ευρώ
  • Όσοι δεν επιλεγούν λόγω κριτηρίων, θα παραμείνουν επιλαχόντες
  • Θα επιδοτηθούν από 30% έως 50% τα νοικοκυριά με εισοδηματικά κριτήρια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments