Ελλάδα

Σιδηροδρομικά έργα: Αναβάθμιση του δικτύου της Βόρειας Ελλάδας

Σιδηροδρομικά έργα: Αναβάθμιση του δικτύου της Βόρειας Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σιδηροδρομικά έργα: "Τα σιδηροδρομικά έργα για εμάς είναι πολύ υψίστης προτεραιότητας" δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

“Τα σιδηροδρομικά έργα για εμάς είναι πολύ υψίστης προτεραιότητας” δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, επισκεπτόμενος το μεσημέρι εργοτάξια κατασκευής και αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλονίκη.

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι την τελευταία τριετία η κυβέρνηση έδωσε και δίνει “πολύ υψηλή προτεραιότητα” να ολοκληρώσει “όλα αυτά τα σιδηροδρομικά έργα, κυρίως στη Β. Ελλάδα, τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος μας”. Ο. Καραγιάννης επισκέφθηκε το εργοτάξιο αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, που ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες και θα ολοκληρωθεί σε τριανταέξι μήνες.

“Ήθελα να δω πώς προχωρούν οι εργασίες από το ΤΧ1 ως την Ειδομένη, ως τα δύο σημεία” είπε ο Καραγιάννης και πρόσθεσε: είναι ένα έργο 71,5 χιλιομέτρων που θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη άνεση, μεγαλύτερη ασφάλεια, ηλεκτροδότηση , σηματοδότηση , ώστε να αυξήσουμε κατ’ αρχήν την εμπορευματική μετακίνηση των τρένων και δεύτερον να αυξήσουμε το μεταφορικό κομμάτι -που είναι πολύ χαμηλά, όσον αφορά τους βόρειους γείτονες μας και ευρύτερα το ανατολικό κομμάτι της Ευρώπης- να το αναβαθμίσουμε, ώστε να ξεκινήσουν δρομολόγια από την Ειδομένη πέρα από το τρέχον εμπορευματικό έργο και τις επιβατικές μετακινήσεις”.

Ο κ. Καραγιάννης, στη συνέχεια, μετέβη στο εργοτάξιο κατασκευής δύο σιδηροδρομικών γεφυρών στο Γαλλικό ποταμό, στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, και επιθεώρησε τις εργασίες.

“Έπρεπε να παρέμβουμε σε αυτό το κομμάτι, ήδη η μια γέφυρα είναι έτοιμη και εκτιμούμε ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουμε ολοκληρώσει και τη δεύτερη γέφυρα, ώστε η μετακίνηση για τη Φλώρινα να είναι πολύ πιο ασφαλής, πολύ πιο άνετη και πολύ πιο γρήγορη” είπε ο κ. Καραγιάννης και συνέχισε:

“Εδώ έχουμε καθαιρέσει δύο γέφυρες πενήντα, εξήντα ετών, σύντομα θα έχουμε δύο σύγχρονες γέφυρες σε αυτό το κομμάτι και προχωρούμε στο σχεδιασμό μας”.

Ο υφυπουργός ανέφερε ακόμη ότι το έργο για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης οδεύει στη Β’ φάση του διαγωνισμού και εκτιμάται ότι ως το τέλος της χρονιάς ή αρχές της επόμενης, θα υπάρξουν προσωρινοί ανάδοχοι, ενώ εξελίσσονται επίσης τα έργα Θεσσαλονίκη- Τοξότες και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.

“Η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών είναι τα έργα στη Θεσσαλονίκη να είναι στην πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου μας” ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments