Πολιτική

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας – Χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας – Χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και δεν ψάχνω δημοσκοπικό ξέφωτο, δήλωσε ο πρωθυπουργός

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και δεν ψάχνω δημοσκοπικό ξέφωτο, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. “Στόχος μου είναι η κυβερνητική σταθερότητα με όποιο κόστος” δήλωσε μεταξύ άλλων. Ο πρωθυπουργός μιλά για την επέτειο των τριών χρόνων από την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2019 και στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή.

“Κάθε επέτειος είναι μία ευκαιρία για απολογισμό και με το ημερολόγιο μπαίνουμε στην τελική ευθεία μετά από τρία χρόνια. Δεν θα ανεχτώ από τώρα προεκλογική εκστρατεία και όπως διαπιστώνετε το νομοθετικό έργο συνεχίζεται και κανείς δεν έχει κατεβάσει μολύβια” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για την απλή αναλογική

“Απλή αναλογική σημαίνει για κάποιο χρονικό διάστημα η χώρα θα βρεθεί με υπηρεσιακή κυβέρνηση και η εκτίμησή μου είναι πως μετά τις πρώτες κάλπες δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση .Είναι υποχρέωσή μου να διατηρήσω τη σταθερότητα της χώρας . Εχω πει πολλές φορές ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας . Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας για το έργο μου” σημείωσε” ο κ. Μητσοτάκης.

Για τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη

Σχολιάζοντας παλαιότερη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, σχολίασε πως αυτή η δήλωση ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει ασέβεια στην εντολή του λαού και ενέχει χαρακτηριστικά αλαζονείας. Ωστόσο δεν θέλησε αναπαντήσει στο ερώτημα αν θα απέκλειε μετεκλογική συνεργασία μαζί του, όπως δηλώνει για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το πιο δύσκολο πράγμα στα 3 χρόνια διακυβέρνησης

Ερωτηθείς ποιο ήταν το πιο δύσκολο βίωμα στα τρία χρόνια διακυβέρνησης, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η πιο δύσκολη κρίση ήταν οι περσινές καταστροφικές πυρκαγιές. «Είσαι αντιμέτωπος με ένα φαινόμενο που σε ξεπερνά» είπε και πρόσθεσε ότι φέτος το φαινόμενο τον τρομάζει λιγότερο καθώς έχει γίνει καλύτερη προετοιμασία. Σε ερώτηση αν εκ των υστέρων βλέπει ότι ήταν πολύ αυστηρή η κριτική για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, απάντησε: «Η κριτική μου για την τραγωδία στο Μάτι δεν αφορούσε την επιχειρησιακή διαχείριση, αν και αν είχαμε το 112 θα ήταν καλύτερα. Αφορούσε τον άθλιο επικοινωνιακό χειρισμό και την απόπειρα συγκάλυψης, εκεί άσκησα κριτική».

Υπόθεση Novartis

Για την υπόθεση της Novartis ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να στοχοποιήσει 10 πολιτικούς αντιπάλους του, οι εννέα αθωώθηκαν. «Από την άλλη» συνέχισε «δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός αρμόδιος για τα ΜΜΕ παραπέμπονται για σοβαρά αδικήματα, θα αντιμετωπίσουν το ειδικό δικαστήριο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο, αλλά αυτό είναι μια κηλίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ξεκίνησε με καλή διάθεση τις επαφές με τον Τούρκο πρόεδρο, όμως από τότε έγιναν πολλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments