Καιρός

Σάκης Αρναούτογλου: Κύμα καύσωνα “απειλεί” την Ευρώπη – Στέγνωσε ο Πάδος

Σάκης Αρναούτογλου: Κύμα καύσωνα “απειλεί” την Ευρώπη – Στέγνωσε ο Πάδος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο eurokinissi/fb/Water News Global

Μπορεί στην Ελλάδα να καθυστερεί το καλοκαίρι, ωστόσο Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις υψηλές θερμοκρασίες

Σε κλοιό καύσωνα αναμένεται να βρεθούν από την Κυριακή, Ισπανία και Πορτογαλία, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις υψηλές θερμοκρασίες το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με ανάρτηση του έμπειρου προγνώστη καιρού της ΕΡΤ3 Σάκη Αρναούτογλου, το ισχυρό κύμα καύσωνα θα κάνει την εμφάνισή του από τα μέσα της εβδομάδας.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Οι μέγιστες προβλεπόμενες θερμοκρασίες στην Ισπανία και Πορτογαλία για αύριο Κυριακή από την Ισπανική Μετεωρολογική Υπηρεσία!

Κύμα ισχυρού καύσωνα αναμένεται προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας στις περισσότερες χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης…

Την ίδια ώρα, η  Ιταλία πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία εδώ και 70 χρόνια και πολλές περιοχές υιοθετούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία, ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Βερόνα, όπου επιβλήθηκε απαγόρευση της χρήσης πόσιμου νερού εκτός οικιακών λόγων…με το πρόστιμο σε αντίθετη περίπτωση να ανέρχεται στα 500 ευρώ…
Σε ανάρτησή του ο  Σάκης Αρναούτογλου κάνει αναφορά στις συνθήκες που επικρατούν στη γειτονική Ιταλία, αναρτώντας και μία φωτογραφία όπου ο ποταμός Πάδος έχει “στεγνώσει”…
Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου
Στέγνωσε ο ποταμός Πο (Πάδος) στην βόρεια Ιταλία!
H Ιταλία κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον πληττόμενο από την ξηρασία βορρά.
Το νερό στην κοιλάδα του ποταμού έχει πλέον πέσει σε επίπεδα ρεκόρ, εν μέρει ως αποτέλεσμα της έλλειψης βροχών που πλήττει τη βόρεια Ιταλία, καθώς και των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης χιονιού στα βουνά που τροφοδοτούν τον ποταμό. Πολλές από αυτές τις περιοχές έχουν μείνει χωρίς βροχή για περισσότερες από 110 ημέρες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Ποταμού.
Η κοιλάδα του συγκεκριμένου ποταμού είναι η σημαντικότερη γεωργική περιοχή της χώρας, όπου παράγεται περίπου το 40 % των τροφίμων της Ιταλίας, όπως σιτάρι, ρύζι και ντομάτες. Λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας, οι αγρότες αγωνίζονται να διατηρήσουν τις καλλιέργειες αρδευόμενες και πολλές πόλεις στην κοιλάδα του ποταμού κλήθηκαν να μοιράζουν το νερό εν μέσω της ξηρασίας.

Ο Πάδος είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ιταλίας, που διαρρέει σχεδόν ολόκληρη τη βόρεια χώρα από δυτικά προς ανατολικά, δίνοντας το όνομά του στη μεγάλη κοιλάδα που εκτείνεται για 650 χιλιόμετρα, από τς δυτικές Άλπεις μέχρι την Αδριατική Θάλασσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments