Διεθνή

Γαλλία: Η κυβέρνηση επιθυμεί την απέλαση “κάθε αλλοδαπού” που έχει “διαπράξει σοβαρές πράξεις”

Γαλλία: Η κυβέρνηση επιθυμεί την απέλαση “κάθε αλλοδαπού” που έχει “διαπράξει σοβαρές πράξεις”

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Γαλλία: Η γαλλική κυβέρνηση ευελπιστεί να καταστήσει εφικτή την απέλαση "κάθε αλλοδαπού", ο οποίος "έχει διαπράξει σοβαρές πράξεις" αίροντας τον όρο της ηλικίας άφιξης στη Γαλλίας

Η γαλλική κυβέρνηση ευελπιστεί να καταστήσει εφικτή την απέλαση “κάθε αλλοδαπού”, ο οποίος “έχει διαπράξει σοβαρές πράξεις” αίροντας τον όρο της ηλικίας άφιξης στη Γαλλία, όπως αναφέρει σε σημερινή του συνέντευξη στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Le Monde ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

«Σήμερα, ένας αλλοδαπός που έχει διαπράξει σοβαρές πράξεις δεν μπορεί να απελαθεί εφόσον πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η άφιξη στην εθνική επικράτεια πριν από την ηλικία των 13 ετών», είπε ο υπουργός.

«Θέλουμε να επιτρέψουμε την απέλαση οποιουδήποτε αλλοδαπού κριθεί ένοχος για τη διάπραξη σοβαρής πράξης από τα δικαστήρια, όποια και αν είναι η κατάσταση που αφορά την παρουσία του στην εθνική επικράτεια», πρόσθεσε.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, να τροποποιήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς με τους LR (τους Ρεπουμπλικανούς, το συντηρητικό κόμμα), τους κεντρώους και ακόμη και με μέρος της αριστεράς» για να εγκριθεί αυτός ο νόμος, συνέχισε.

Ασκήσεις ισορροπίας για την κυβέρνηση ενόψει του νομοσχεδίου για τόνωση της αγοράς

Με την κυβέρνηση να προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί και τους πολίτες χωρισμένους σχεδόν εξίσου σε δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς και αδιάφορους, η Γαλλία έχει πλέον για τα καλά εισέλθει στη δεύτερη πενταετία της προεδρίας Μακρόν. Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν παρουσίασε την περασμένη Δεύτερα το πλήρες σχήμα της νέας γαλλικής κυβέρνησης, το οποίο δεν εξέπληξε κανένα και σε τίποτα, ενώ την Τετάρτη προέβη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης βρίσκοντας μπροστά της όχι μόνο ένα αντιπολιτευτικό τείχος, αλλά και μια πρόταση μομφής.

Η πρόταση κατατέθηκε από την συμμαχία των κομμάτων της αριστεράς, θα συζητηθεί αύριο στην Εθνοσυνέλευση και κατά πάσα πιθανότητα θα απορριφθεί, αφού η Μαρίν Λεπέν επιθυμεί, και δεν το κρύβει, να δίνει εφεξής την εικόνα ενός πολιτικού προσώπου ικανού να κυβερνήσει με μετριοπάθεια και όχι μόνο να απειλεί και να φοβίζει.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα και οι προγραμματικές δηλώσεις Μπορν δεν έγιναν πάντως δεκτές με ρίγη ενθουσιασμού από την γαλλική κοινή γνώμη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro, η πλειοψηφία των Γάλλων είναι δυσαρεστημένη με τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments