Διεθνή

Ναύαρχος Φενέκος: Η Τουρκία θα συνεχίσει να μας προκαλεί

Ναύαρχος Φενέκος: Η Τουρκία θα συνεχίσει να μας προκαλεί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ναύαρχος Φενέκος: Την εδραιωμένη εκτίμησή του ότι η Τουρκία θα εξακολουθήσει να προκαλεί την Ελλάδα εξέφρασε ο ναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος, σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Την εδραιωμένη εκτίμησή του ότι η Τουρκία θα εξακολουθήσει να προκαλεί την Ελλάδα εξέφρασε ο ναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος, σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο ναύαρχος Σ. Φενέκος είναι ένα πολύπειρο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που έχει υπηρετήσει, ανάμεσα στα άλλα, ως Διευθυντής Πολιτικής και Αμυντικής Σχεδίασης/ΓΕΝ, Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Α/ΓΕΕΘΑ και Αμυντικής πολιτικής/ΓΕΕΘΑ, Αν. Εθνικός Αντιπρόσωπος της χώρας μας στη Στρατιωτική Επιτροπή στο ΝΑΤΟ, ως Διοικητής στο Ναύσταθμο Κρήτης, ως Διοικητής στη Ναυτική Σχολή Πολέμου και ως Κλαδάρχης Κλάδου Πόρων στο ΓΕΕΘΑ.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Π. Παπαναγιωτόπουλο, ο ναύαρχος ε.α. τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την πολιτική της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας στην υφαλοκρηπίδα και την εν δυνάμει ΑΟΖ, διαψεύδοντας έτσι τις εκτιμήσεις περί «ήσυχου καλοκαιριού» και μείωσης των εντάσεων έχουν ένα στοιχείο ρίσκου.

Ακόμη, διατύπωσε την άποψη, ότι ο Εντογάν θα στείλει το γεωτρύπανο εκεί που έχει κάνει ήδη έρευνες, σε βυθό και σε υπέδαφος, δηλαδή κάτω από το Καστελόριζο και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι , επίσης, πιθανόν να στείλει το γεωτρύπανο ακόμη και νότια της Κρήτης, για συμβολικούς όμως λόγους, θέλοντας να κερδίσει σε επίπεδο εντυπώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Τουρκία θέλει να ελέγξει τις αντιδράσεις της Ελλάδας και, πιθανώς, να δημιουργήσει τετελεσμένα και να μετατραπούν τα χωρικά μας ύδατα σε κόκκινες γραμμές.

Ακόμη, ο ναύαρχος Φενέκος τάχθηκε υπέρ της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου ως τρόπων αντίδρασης και πλαισίου επίλυσης των διαφορών της Ελλάδας με την Τουρκία, πριν να υποχρεωθεί, εκ των πραγμάτων, η ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments