Πολιτική

Τσίπρας από την Ικαρία: Θύματα της διπλής αισχροκέρδειας οι πολίτες

Τσίπρας από την Ικαρία: Θύματα της διπλής αισχροκέρδειας οι πολίτες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Ικαρία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Ικαρία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ανακαλώντας στην μνήμη του τη δημοκρατική παρακαταθήκη του νησιού. Χαρακτήρισε τους πολίτες ως «θύματα της διπλής αισχροκέρδειας», με φόντο τις τιμές των καυσίμων. Παράλληλα, εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι αρνείται να εφαρμόσει πλαφόν στα κέρδη των παραγωγών ενέργειας στη χονδρική, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα ότι «3,8 δις πάνω από το στόχο είναι τα φορολογικά έσοδα τους πρώτους πέντε μήνες του 2022».

Ακόμη, «έστειλαν το λογαριασμό της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 600.000 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες» παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως «αντί να ασχοληθεί με το πως θα σταματήσει αυτή η λεηλασία», επικεντρώθηκε στην εκλογολογία. «Άνοιξε ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες τη διαδικασία των πρόωρων εκλογών» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως «του ήρθαν όμως φαίνεται τα αληθινά μαντάτα από τις αληθινές μετρήσεις της κοινής γνώμης» και «άρχισε ξαφνικά να παριστάνει τον υπεύθυνο», όπως είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιέγραψε πως «ξαφνικά θυμήθηκε την εθνική ευθύνη. Ποιος, ο άνθρωπος που πριν από 4 χρόνια στη βουλή ωρυόταν ότι πουλήσαμε την Μακεδονία, για να πάρουμε τις συντάξεις», ενώ συνέχισε λέγοντας πως αυτό που ανακάλυψε ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η πολιτική ευθύνη, είναι το πολιτικό του αδιέξοδο.

Ως προς την απλή αναλογική, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν ταυτίστηκε τόσο με την πολιτική αστάθεια», τη στιγμή που «η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ξέφωτο» για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όπως ανέφερε. Στον αντίποδα, ο ίδιος δήλωσε πως «εθνικά υπεύθυνο είναι η πολιτική σοβαρότητα», αποτιμώντας ως «αδήριτη ανάγκη» το «να τελειώσουμε με τον κ. Μητσοτάκη». «Να φύγουνε, για να ανοίξει ο δρόμος της προόδου για τη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και «δεν θα ησυχάσουμε αν δεν φτάσει αυτή η υπόθεση μέχρι τέλους» υπογράμμισε, αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments