Ελλάδα

Σκύρος: Μεγάλες ζημιές στο νησί – Τέσσερις γέφυρες κατέρρευσαν από την κακοκαιρία

Σκύρος: Μεγάλες ζημιές στο νησί – Τέσσερις γέφυρες κατέρρευσαν από την κακοκαιρία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σκύρος: Μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν στη Σκύρο, από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί, καθώς κατέρρευσαν συνολικά τέσσερις γέφυρες

Μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν στη Σκύρο, από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί, καθώς κατέρρευσαν συνολικά τέσσερις γέφυρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί κάτοικοι των περιοχών, αλλά και τουρίστες που είχαν επισκεφτεί τις παραλίες να μην μπορούν να επιστρέψουν στα καταλύματά τους.

Ο δήμαρχος Σκύρου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «πλέον λειτουργούν όλα τα οδικά δίκτυα στο νησί» παρά την κατάρρευση τεσσάρων γεφυρών.

Σημείωσε πως έχουν κλείσει την πρόσβαση σε δύο παραλίες, την παραλία του Πεύκου και της Αχερούνας, όπου κατέρρευσε μία από τις τις τέσσερις γέφυρες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίκο οι δυο γέφυρες που υπέστησαν ζημιές από τους μεγάλους όγκους του νερού βρίσκονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, στο δρόμο που οδηγεί στο ναυτικό σταθμό και οι άλλες δύο είναι στη διαδρομή για Αχερούνα. Γεγονός που ανάγκασε αρκετούς παραθεριστές να διανυκτερεύσουν σε άλλα καταλύματα, μη μπορώντας να προσεγγίσουν το κατάλυμα που έμεναν.

Μετράνε πληγές Σκύρος και Σκόπελος – Μεγάλες καταστροφές από τη βροχή

Η κακοκαιρία “χτύπησε” την Σκόπελο και Σκύρο, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές και μεγάλες ζημιές στα δύο αυτά νησιά. Πιο συγκεκριμένα, από την έντονη νεροποντή εξαφανίστηκαν δρόμοι από τα νερά και τις λάσπες και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές αρχές, οι οποίες έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε να μην κινδυνεύσουν ντόπιοι και τουρίστες.

Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στη Σκύρο

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και στην Σκύρο ενώ δεν ήταν λίγοι οι δρόμοι και τα σοκάκια που πλημμύρισαν στο νησί.

Σε ανακοίνωση του, ο δήμος Σκύρου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί Συνδημότες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν το νησί μας από χθες βράδυ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες κατόπιν ενημέρωσης από την Μετεωρολoγική Υπηρεσία.

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του Νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις καθώς και το μπάνιο στις παραλίες στην διάρκεια των φαινομένων. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκύρου βρίσκεται σε επιφυλακή.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments