Ελλάδα

ΕΚΠΑ: Συνεργασία με το Χάρβαρντ – Κεραμέως “Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε”

ΕΚΠΑ: Συνεργασία με το Χάρβαρντ – Κεραμέως “Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΕΚΠΑ: Σε μια σπουδαία συνεργασία θα προχωρήσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών [ΕΚΠΑ], καθώς θα έχει πρόγραμμα σπουδών με το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Σε μια σπουδαία συνεργασία θα προχωρήσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών [ΕΚΠΑ], καθώς θα έχει πρόγραμμα σπουδών με το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, βάζοντας έτσι στο δρόμο της εξωστρέφειας και της διεθνούς καταξίωσης βρίσκονται τα ελληνικά ΑΕΙ

Συγκεκριμένα, σήμερα [11/7] ήταν η 1η ημέρα του νέου καλοκαιρινού προγράμματος μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Harvard University – François-Xavier Bagnoud Center for Health and Human Rights με αντικείμενο «Σύγχρονες Μεταναστευτικές και Προσφυγικές Σπουδές».

Η φιλόδοξη συνεργασία ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια σε δυσμενές περιβάλλον λόγω της πανδημίας και σήμερα το πρόγραμμα ξεκίνησε με φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η προσπάθεια αυτή προστίθεται σε μία σειρά από άλλες πρόσφατες συνεργασίες μεταξύ των δικών μας εξαιρετικών ΑΕΙ και κορυφαίων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, όπως η συνεργασία Πανεπιστήμιο Αθηνών – University of Athens- Yale University για Κέντρο Αριστείας για τις Περιβαλλοντολογικές Επιστήμες και τη Δημόσια Υγεία, ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – NATIONAL TECHNICAL UNIVERSITY OF ATHENS – University of Michigan για κοινό διδακτορικό πρόγραμμα στη μηχανική,  Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Ionian University- Johns Hopkins University (και U Texas) για ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με την καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ, International Hellenic University/Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος – New York University για την διεξαγωγή σεμιναρίου στη διεθνή εμπορική διαιτησία, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Stockton University για διετές πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας και για ανταλλαγές στον κλάδο της αμερικανικής φιλολογίας.

«Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε! Άλλο ένα σημαντικό βήμα στο να διεκδικήσουν τα Πανεπιστήμιά μας τη θέση που δικαιωματικά τους ανήκει στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη», επισημαίνει η κ. Κεραμέως.

Αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα στον Πούτιν

Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τίτλος ο οποίος τού είχε απονεμηθεί το 2001. Όπως αναφέρει η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ σε ανακοίνωσή της, ενημέρωσε τους Πρυτάνεις της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας CIVIS για το γεγονός αυτό.

Κατά τη σημερινή διαδικτυακή Σύνοδο των Πρυτάνεων της Συμμαχίας CIVIS, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πολλά ΑΕΙ στην Ουκρανία έχουν σχεδόν καταστραφεί ή καταβάλλουν προσπάθεια να λειτουργήσουν. panepistimio-2

Στο πλαίσιο αυτό, «προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία της επαναδόμησης και συγχρονισμού των επιπέδων λειτουργίας της ανώτερης εκπαίδευσης μεταξύ της Ουκρανίας και της ΕΕ», το ΕΚΠΑ προτείνει την «αδελφοποίηση μεταξύ των Ουκρανικών ΑΕΙ (ή ομάδας Ουκρανικών ΑΕΙ) και μια συνεργασία με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που θα μπορεί να είναι ο συντονιστής και καταλύτης για τέτοιου είδους συνεργασίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments