Διεθνή

Τούρκος αναλυτής: Οι ΗΠΑ θα αφήσουν λεία στην Τουρκία τον οπλισμό τους στην Ελλάδα

Τούρκος αναλυτής: Οι ΗΠΑ θα αφήσουν λεία στην Τουρκία τον οπλισμό τους στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τούρκος αναλυτής: Ειδικότερα, ο Τούρκος αναλυτής υποστήριξε ότι οι «οι Τούρκοι στρατιώτες θα χορέψουν τους Έλληνες συρτάκι στα νησιά τους».

Ο Τζοσκούν Μπασμπούγ, ειδικός επί θεμάτων ασφαλείας και Τούρκος απόστρατος, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk και προχώρησε σε εξόχως προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις εναντίον του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο Τούρκος αναλυτής υποστήριξε ότι οι «οι Τούρκοι στρατιώτες θα χορέψουν τους Έλληνες συρτάκι στα νησιά τους».

Ο Μπασμπούγ τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει έναν περιορισμένο πληθυσμό συγκριτικά με εκείνον της Τουρκίας και ότι δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα μαθήματα από την Ιστορία και τις αναμετρήσεις της με τον εξ Ανατολών γείτονα.

Συγκεκριμένα, ο ειδικευμένος σε θέματα ασφαλείας ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει ένα πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, στην τελευταία απογραφή ήταν 10.700.000» και ότι πρόκειται για μία χώρα, η οποία «έχει βιώσει πικρές εμπειρίες ιστορικά από μία χώρα 80 εκ. και δίκαια ο πρόεδρός μας είπε “Μα καλά δεν παίρνεις μαθήματα από την ιστορία;”».

Εν συνεχεία, ο Τούρκος αναλυτής έκανε έναν παραλληλισμό ανάμεσα στην Ουκρανία του Ζελένσκι και την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «στην εξίσωση Ελλάδας και Τουρκίας, στην οποία τον Μητσοτάκη τον ονομάζω νέο Ζελένσκι, άραγε μπορεί να τον χρησιμοποιήσουν εδώ; Θα πέσει στην ίδια παγίδα; Θα είναι επωφελές ο ελληνικός λαός να υπενθυμίσει στον Μητσοτάκη το εξής: Πως η Ουκρανία αυτή τη στιγμή παλεύει για τη ζωή της. Γι’ αυτό ο Τσίπρας τόνισε πως “Θα μείνουμε οι δυο μας στη μοίρα μας και θα έχουμε πρόβλημα”».

Τέλος, τόνισε ότι «οι ΗΠΑ εκείνα τα όπλα που κατέβασε στην Ελλάδα θα υποχρεωθεί μαζί με τις εγκαταστάσεις να μας τα αφήσει εκεί ως πολεμική λεία», συμπληρώνοντας ότι «τι είναι οι στρατιώτες της Ελλάδας; Ο Θεός να φυλάει, αλλά και στο πιο άσχημο σενάριο οι τούρκοι στρατιώτες θα τους χορέψουν συρτάκι στα νησιά τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments