Focus

Μο Φάρα: “Το αληθινό μου όνομα είναι Χουσεΐν, ήρθα στην Αγγλία μέσω trafficking”

Μο Φάρα: “Το αληθινό μου όνομα είναι Χουσεΐν, ήρθα στην Αγγλία μέσω trafficking”

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook - Mo Farah - NBC News

Μο Φάρα: Νιώθει επιτέλους έτοιμος να συμβιβαστεί με την πραγματική του ιστορία, αφού «την έκρυβε» για τόσο καιρό.

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC που προβάλλεται στις 13 Ιουλίου στις 21:00, ο Ολυμπιονίκης Mo Farah μοιράζεται την αληθινή του ταυτότητα και την ιστορία της παράνομης διακίνησης του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος έλαβε τον τίτλο του ιππότη από τη Βασίλισσα το 2017, είναι ο πιο επιτυχημένος άνδρας δρομέας αποστάσεων στίβου που γεννήθηκε ποτέ, καθώς και ο πιο επιτυχημένος Βρετανός αθλητής στίβου στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Μο, που αρχικά ονομαζόταν Hussein Abdi Kahin, είναι επιτέλους έτοιμος να συμφιλιωθεί με την πραγματική του ιστορία, αφού «την έκρυβε» για τόσο καιρό. Ο πατέρας του σκοτώθηκε σε έναν εμφύλιο πόλεμο όταν ήταν μόλις 4 ετών τότε τον χώρισαν από τη μητέρα του και τον έφεραν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο με το όνομα ενός άλλου παιδιού. Του είπαν ψέματα και του είπαν ότι θα πήγαινε να δει την οικογένειά του στην Ευρώπη.

Οι «γονείς» που τον μεγάλωσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο του φέρθηκαν απαίσια. Αναγκάστηκε να μαγειρεύει, να καθαρίζει και να φροντίζει τα άλλα παιδιά του σπιτιού. Του είπαν να μην πει σε κανέναν αν ήθελε να ξαναδεί την πραγματική του οικογένεια.

Δεν του επέτρεψαν να πάει σχολείο μέχρι τα 12 του, όπου βρήκε την αγάπη που είχε για το τρέξιμο. Το τρέξιμο ήταν η μόνη του διαφυγή από την άθλια κατάσταση διαβίωσής του, δηλώνοντας «το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω για να ξεφύγω ήταν να βγω έξω και να τρέξω».

Πως άλλαξαν όλα

Είχε μια εξαιρετική σχέση με τον δάσκαλο του, Alan Watkinson, ο οποίος επικοινώνησε με τις κοινωνικές υπηρεσίες για να τον βγάλει από την κατάσταση της ζωής του. Τελικά ανατράφηκε από μια σομαλική οικογένεια. Αν και του έλειπε ακόμα η πραγματική του οικογένεια, «όλα από εκείνη τη στιγμή έγιναν καλύτερα».

Λέει ότι τότε βγήκε το «ο πραγματικός Μο». Διέπρεψε ως αθλητής και αυτό τον έσωσε. Τώρα είναι 10 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κάτοχος χρυσού μεταλλίου, καθιστώντας τον τον πιο επιτυχημένο άνδρα δρομέα αποστάσεων.

Ο Μο δείχνει απίστευτη γενναιότητα μοιράζοντας την ιστορία του και λαμβάνει τεράστια υποστήριξη και έπαινο από όλο τον κόσμο. Ο δήμαρχος του Λονδίνου ευχαρίστησε τον Farah που μοιράστηκε την ιστορία του και τον περιέγραψε ως «έναν πραγματικά σπουδαίο Βρετανό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments