Ελλάδα

Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός και σήμερα – Ποιες είναι οι “επικίνδυνες” περιοχές

Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός και σήμερα – Ποιες είναι οι “επικίνδυνες” περιοχές
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική σήμερα απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση στις περιοχές, όπου είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός είναι και σήμερα Πέμπτη (14/7) ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική σήμερα απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση στις επικίνδυνες περιοχές, δηλαδή σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Ταυτόχρονα το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή ενώ θα πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Επιπλέον η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην ανάβουν φωτιά για κανένα λόγο.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ανθυποπυραγό Τζίμα Ραφαέλα « καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, οφείλουμε να διατηρούμε τους οικοπεδικούς μας χώρους καθαρούς. Φροντίζουμε τόσο για την δική μας ασφάλεια, όσο και των συμπολιτών μας. Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι, όλες οι ενημερώσεις που αφορούν την εξέλιξη και τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Φροντίζουμε ώστε να ενημερωνόμαστε καθημερινά για τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Προσέχουμε όλοι μας. Μια συνηθισμένη δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει τεράστια καταστροφή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments