Ελλάδα

Σάμος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Αναμένεται δύσκολη η κατάσβεση

Σάμος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Αναμένεται δύσκολη η κατάσβεση

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Σάμος: Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν εμποδίζουν τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν εμποδίζουν τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου όπου από τις 2 το μεσημέρι μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία.

Τα μέτωπα της φωτιάς κινούνται προς τις περιοχές Λημνιώνα και Παλαιοχωρίου και εκεί δίνεται η μάχη ελέγχου τους έως το πρωί που θα επιχειρήσουν ξανά τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση πρώτο μέτωπο έχει ελεγχθεί. Υπάρχει ενεργό μέτωπο νότια προς παραλία Πουντας, σε δύσβατη περιοχή. Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων εστιάζει σε αυτή την περιοχή για να ελεγχθεί και να μην επεκταθεί νοτιοανατολικά. Δεν υπάρχει ανησυχία για Λιμνιώνα και ανατολικότερα.

Να σημειωθεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης [13/7] δόθηκε μάλιστα εντολή να εκκενωθούν τα χωριά Λιμνιώνας και Μακριά Πούντα για καθαρά προληπτικούς λόγους και ουσιαστικά έχουν απομακρυνθεί κάποιοι ηλικιωμένοι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, ενώ υπήρχε και η βοήθεια από πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα μέχρι να πέσει η νύχτα. Συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να μπουν στη μάχη και πάλι τα εναέρια μέσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments