Διεθνή

Ζαχάροβα: Επίθεση σε ΗΠΑ και Βρετανία επειδή εκπαιδεύουν στα όπλα ουκρανικές δυνάμεις

Ζαχάροβα: Επίθεση σε ΗΠΑ και Βρετανία επειδή εκπαιδεύουν στα όπλα ουκρανικές δυνάμεις

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε κυρίως ΗΠΑ και Βρετανία ότι παρέχουν εκπαιδευτές όπλων την Ουκρανία

 Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιτέθηκε την Πέμπτη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία επειδή βοήθησαν στην εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, αποκαλώντας το μέρος του «υβριδικού πολέμου» που διεξάγουν οι χώρες του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.

Σε μια ενημέρωση μέσων ενημέρωσης, η εκπρόσωπος Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι η Ουάσιγκτον παρείχε στην Ουκρανία εκπαιδευτές που βοηθούσαν τις δυνάμεις του Κιέβου να χρησιμοποιήσουν προηγμένα συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) αμερικανικής κατασκευής.

Σημείωσε ότι οι πύραυλοι, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές και είναι πιο ακριβείς από άλλα όπλα πυροβολικού, χρησιμοποιούνται «ευρέως» από τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν παντού HIMARS που έλαβαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε η Ζαχάροβαμ κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι «έστειλε μυστικά εκπαιδευτές» στην Ουκρανία για να βοηθήσουν τις δυνάμεις της να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν και να στοχεύουν τα νέα όπλα, με αποτέλεσμα πολιτικούς στόχους σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία να πυροβολούνται.

Και οι δύο πλευρές αρνήθηκαν ότι στόχευσαν αμάχους και κατοικημένες περιοχές στη σύγκρουση, η οποία μαίνεται εδώ και σχεδόν πέντε μήνες.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι οκτώ συστήματα HIMARS θα λειτουργούν στην Ουκρανία έως τα μέσα Ιουλίου. Στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι τα νέα όπλα θα μπορούσαν να αλλάξουν το παιχνίδι και το Κίεβο λέει ότι έχει ήδη χρησιμοποιήσει τους πυραύλους για να καταστρέψει πολλές ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ζαχάροβα επέκρινε επίσης την απόφαση της Βρετανίας να φέρει εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιωτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο για εκπαίδευση όπλων. Η νέα πρωτοβουλία από το Λονδίνο για εκπαίδευση έως και 10.000 Ουκρανών στρατιωτών τους επόμενους μήνες ήταν μέρος του «υβριδικού πολέμου» της Δύσης εναντίον της Μόσχας, είπε.

Με πληροφορίες από reuters επικαλούμενο ρωσικές πηγές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments