Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δημοσκόπηση Pulse: Συνολικά 8 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία Pulse στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Συνολικά 8 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία Pulse στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 26% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει μισή μονάδα στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ μία. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ χάνει μια μονάδα σε σχέση με τα αποτελέσματα του Μαΐου. Ενδεικτικό της πίεσης που του ασκούν πλέον η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 28% εμφανίζεται να εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23% και έπεται με 20% ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όταν το ίδιο ερώτημα τίθεται στους ψηφοφόρους του κέντρου, το ποσοστό του Νίκου Ανδρουλάκη ανεβαίνει στο 25%, του Κυριάκου Μητσοτάκη σκαρφαλώνει στο 35% ενώ του Αλέξη Τσίπρα πέφτει στο 16%.

Η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα της Pulse απάντησε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέσα στο 2023. Συγκεκριμένα, το 47% υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν το 2023 κοντά στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης και το 42% μέσα στο 2022.

Στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39% έναντι 28% για τον Τσίπρα ο οποίος αύξησε κατά δύο μονάδες το ποσοστό του. Η παράσταση νίκης είναι 57% υπέρ της ΝΔ έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερή είναι η υπεροχή Μητσοτάκη στην εμπιστοσύνη για τη διαχείριση όλων των μείζονων προβλημάτων. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την ενεργειακή κρίση το 34% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 27% ο Αλέξης Τσίπρας, το 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης και το 23% κανείς από τους δύο.

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά το 56% δηλώνει ότι ανησυχεί από την πολιτική του Ερντογάν. Ο Μητσοτάκης είναι και σε αυτό το πεδίο καταλληλότερος για τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών καθώς το 40% τον θεωρεί καταλληλότερο έναντι 24% του Τσίπρα και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τέλος σε ότι αφορά την κατηγορία εξόδων που προβληματίζει περισσότερο τα νοικοκυριά, το 36% απαντά το ηλεκτρικό ρεύμα και το 22% τα τρόφιμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments