Διεθνή

Βρετανία: Απόψε το τηλεοπτικό debate των 5 “διαδόχων” του Τζόνσον

Βρετανία: Απόψε το τηλεοπτικό debate των 5 “διαδόχων” του Τζόνσον

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Οι πέντε υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήματα, την ώρα που μαίνεται ο επικοινωνιακός πόλεμος επιτελείων και βουλευτών στις τάξεις των Τόρις

Οι πέντε διεκδικητές της ηγεσίας των Συντηρητικών, θα βρεθούν απόψε στις 7 (τοπική ώρα) στην τηλεοπτική “αρένα” του Channel 4 και θα απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα, στο πρώτο debate για τη διασδοχή του Μπόρις Τζόνσον

Με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κρίσναν Γκούρου-Μούρτι, καλούνται αν απαντήσουν και σε ερωτήματα πολιτών, οι Ρίσι Σούνακ, Πένυ Μόρντοντ, Λιζ Τρας, Κέμι Μπέιντενοκ και Τομ Τούγκενχατ.

Ο τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Σούνακ κέρδισε την πρωτιά και στη δεύτερη ψηφοφορία την μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών την Πέμπτη με 101 ψήφους. Ακολούθησε η πρώην Υπουργός Άμυνας κα Μόρντοντ με 83 ψήφους και η νυν Υπουργός Εξωτερικών με 64. Μπέιντενοκ και Τούγκενχατ συγκέντρωσα από 49 και 32 ψήφους, αντίστοιχα.

Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένονται οι ψηφοφορίες που θα αναδείξουν το τελικό ζευγάρι , με τον νικητή και επόμενο Πρωθυπουργό να προκύπτει στις 5 Σεπτεμβρίου μέσα από ψηφοφορία των μελών του Συντηρητικού Κόμματος.

Τα γραφεία στοιχημάτων το πρωί της Παρασκευής επιμένουν να θεωρούν φαβορί για την πρωθυπουργία την Πένυ Μόρντοντ, η οποία είναι η δημοφιλέστερη από τους υποψηφίους μεταξύ της βάσης του κόμματος.

Στη δεύτερη θέση των προγνωστικών η Λιζ Τρας έχει προσπεράσει τον Ρίσι Σούνακ, ο οποίος υπολείπεται σε δημοτικότητα μεταξύ των μελών των Τόρις που θα καθορίσουν εν τέλει τον νικητή.

Την ίδια ώρα μαίνεται ο παρασκηνιακός πόλεμος, με τα επιτελεία των υποψηφίων να έχουν εξαπολύσει επικοινωνιακές επιθέσεις.

Ο Ρίσι Σούνακ κατηγορείται από βουλευτές που πρόσκεινται στον Μπόρις Τζόνσον, για “προδοσία” καθώς η παραίτησή του, άνοιξε τον δρόμο για την “ανατροπή” του Βρετανού πρωθυπουργού, με τα πυρά να εστιάζουν στη φορολογική πολιτική του.

Πιστεύεται δε πως είναι σε εξέλιξη μια παρασκηνιακή επικοινωνιακή επιχείρηση ανάδειξης «οποιοδήποτε πλην του Ρίσι» ως νικητή, με τον Τζόνσον να θεωρείται πως στηρίζει τη Λιζ Τρας.

Τα περισσότερα πυρά δέχεται η  Μόρντοντ, της οποίας η απρόσμενη δυναμική φέρεται να έχει θορυβήσει κυρίως την Τρας, που ήταν το αρχικό φαβορί μαζί με τον Σούνακ.

Η Τρας κατηγορείται από τα επιτελεία των υπολοίπων υποψηφίων, κυρίως της Πένυ Μόρντοντ, ότι υποκινεί καταγγελίες εναντίον της, ενώ οι προεκλογικές εμφανίσεις της, έχουν χαρακτηριστεί από αντιπάλους της ως «ξύλινες» ή «ρομποτικές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments