Διεθνή

Μπάιντεν: «Ένας πολιτικός ορίζοντας για την Παλαιστίνη»

Μπάιντεν: «Ένας πολιτικός ορίζοντας για την Παλαιστίνη»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στην Παλαιστίνη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Τζο Μπάιντεν, για τον λαό της οποίας πρέπει να υπάρξει ένα πολιτικό μέλλον

Στην Παλαιστίνη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Τζο Μπάιντεν, για τον λαό της οποίας πρέπει να υπάρξει ένα πολιτικό μέλλον.

Η Παλαιστίνη παραμένει ένα κράτος μερικώς αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο, παρά την ιστορική παρουσία του παλαιστινιακού λαού στην ανατολική Μεσόγειο, το οποίο έχει υπό την κατοχή δύο αποκομμένα εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρχει πολιτικός ορίζοντας για τον παλαιστινιακό λαό», παρά το γεγονός, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις σε αυτή τη φάση για επανέναρξη των ισραηλινών ειρηνευτικών συνομιλιών.

Κατά τη διάρκεια κοινής ενημέρωσης Τύπου με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε να μην εγκαταλειφθεί η ιδέα της Ισραηλινο – Παλαιστινιακής ειρήνης και ζήτησε ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με εδαφική συνέχεια , δίπλα στο Ισραήλ.

Επίσης, ζήτησε επίσης να χυθεί πλήρες φως στον θάνατο της δημοσιογράφου Σερίν Αμπού Άκλεχ. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την περίπτωση της Αμερικανοπαλιστίνιας δημοσιογράφου, που σκοτώθηκε τον περασμένο Μάιο, ενώ κάλυπτε μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για λογαριασμό του αραβόφωνου καναλιού Al Jazeera. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments