Διεθνή

Ρωσία: Υποχρεωμένη να στρατολογήσει

Ρωσία: Υποχρεωμένη να στρατολογήσει

Πηγή Φωτογραφίας: SKYNEWS

Τα περί του «πολέμου των τριών ημερών», διαψεύστηκαν και το απολυταρχικό καθεστώς του Κρεμλίνου παρότι συνεχίζει είναι αντιμέτωπο με σοβαρό πρόβλημα έμψυχου, στρατιωτικού δυναμικού

Όταν ο Πούτιν, με περισσή αλαζονεία, ομιλούσε περί του «πολέμου των τριών ημερών», εννοούσε προφανώς ότι ο στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα κατέβαλε την Ουκρανία μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες. Η εκτίμηση αυτή διαψεύστηκε. Το απολυταρχικό καθεστώς του Κρεμλίνου συνεχίζει όμως τον πόλεμο, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα έμψυχου, στρατιωτικού δυναμικού.

Ο  ρωσικός στρατός είναι αντιμέτωπος με μια ραγδαία ανάγκη για νέα στρατεύματα στην Ουκρανία. Και ομολογουμένως, η στρατηγική στροφή που έκανε το Κρεμλίνο στα τέλη Μαρτίου έδωσε τη δυνατότητα να εδραιωθεί η κατοχή στο νότο και να προχωρήσει σημαντικά στην περιοχή του Ντονμπάς, καταλαμβάνοντας ολόκληρη την επαρχία του Λουγκάνσκ.

Επρόκειτο για ένα στρατιωτικό ελιγμό, ο οποίος αποδείχθηκε, από τις ίδιες τις εξελίξεις, αποτελεσματικός. Όμως, πλέον, η Ρωσία έχει επιτακτική ανάγκη από στρατό. Είναι καταφανές ότι οι βρετανικές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν ψεύδονται, όταν κάνουν λόγο για απώλειες χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών, που κινούνται στους 20 – 24.000 νεκρούς.

Στο πλαίσιο αυτό, εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι πιο εθνικιστικοί κύκλοι, εντός του στρατού αλλά όχι μόνο, πιέζουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κηρύξει γενική ή μερική επιστράτευση για να αξιοποιήσει τη μεγάλη δεξαμενή των νεαρών εφέδρων και στρατευσίμων, οι οποίο υπολογίζονται στους 250.000.

Ωστόσο, αν ο Πούτιν προχωρήσει στην επιστράτευση, αυτό θα σήμαινε ότι αποδέχεται επισήμως τη διάψευση της άποψής του περί «πολέμου των τριών ημερών».

Αντί για κινητοποίηση, το Κρεμλίνο επέλεξε επομένως τη στρατηγική του βιβλιαρίου επιταγών, επιταχύνοντας έτσι τη χρήση εθελοντών που θα καλύψουν τα στρατιωτικά κενά.

Αποδέκτες αυτής της επιλογής του Πούτιν θα είναι άνδρες έως 55 ετών. Το ύψος των απολαβών θα ορίζεται από συμβόλαια, η διάρκεια των οποίων θα είναι εξάμηνη, με τη μηνιαία απολαβή να κυμαίνεται από 220.000 έως 350.000 ρούβλια, ανάλογα με τη δυσκολία της περιοχής, που θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Θα πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για μια δύναμη περίπου 35.000 ανδρών, χωρίς, όμως, να είναι γνωστό το αξιόμαχό τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments