Διεθνή

Γεωργία: Θα παράγει πλέον δικό της αέριο

Γεωργία: Θα παράγει πλέον δικό της αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την παραγωγή δικού της φυσικού αερίου αποφάσισε η Γεωργία. Η παραγωγή γεωργιανού φυσικού αερίου θα αρχίσει σε ενάμιση χρόνο από τώρα, με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις των αρχών της χώρας

Την παραγωγή δικού της φυσικού αερίου αποφάσισε η Γεωργία. Η παραγωγή γεωργιανού φυσικού αερίου θα αρχίσει σε ενάμιση χρόνο από τώρα, με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις των αρχών της χώρας.

Για την παραγωγή του φυσικού αερίου η Γεωργία πρόκειται να στηριχθεί στο σχετικό κοίτασμα Καχέτη, μια περιφέρεια που σχηματίσθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 στην ανατολική Γεωργία από την ιστορική επαρχία της Καχετίας και τη μικρή ορεινή επαρχία Τουσέτι.

Τα αποδεδειγμένα αποθέματα φυσικού αερίου στο κοίτασμα στην περιοχή Καχέτη της Γεωργίας ανέρχονται συνολικά σε 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και η ανάπτυξή τους θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Πετρελαίου και Αερίου, τον Αντιπρόεδρο της Γεωργίας και τον υπουργό βιώσιμης ανάπτυξης Λ. Νταβιτασβίλι.

«Σύμφωνα με τους πιο απαισιόδοξους υπολογισμούς, η παραγωγή φυσικού αερίου σε αυτό το κοίτασμα θα ξεκινήσει το 2024», είπε ο Νταβιτασβίλι.

Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, η παρουσία φυσικού αερίου στο σημείο έχει επιβεβαιωθεί από γεώτρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από ειδικούς.

Υπολογίζεται ότι αυτά τα αποθέματα θα είναι αρκετά για τη χώρα για περίπου οκτώ χρόνια. Είναι αξιοσημείωτο ότι σχεδόν όλο το φυσικό αέριο της Γεωργίας εισάγεται από το Αζερμπαϊτζάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments