Διεθνή

Gazprom: Σταματά τον εφοδιασμό φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Gazprom: Σταματά τον εφοδιασμό φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Gazprom: Σύμφωνα με το Reuters η ρωσική εταιρία σταματά την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Σε μία ενέργεια, που θα φέρει τα πάνω κάτω στον εφοδιασμό της Ευρώπης στο φυσικό αέριο, αναμένεται να προχωρήσει η ρωσική εταιρία Gazprom, μιας και με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters -επικαλούμενη λόγους ανωτέρας βίας- σταματά την προμήθεια στη Γηραιά ήπειρο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η Gazprom, η οποία έχει το μονοπώλιο στις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω αγωγών, δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προμήθειας λόγω «έκτακτων» περιστάσεων τις οποίες δεν μπορεί θα θέσει υπό έλεγχό της. Αναφέρει επίσης ότι το μέτρο της ανωτέρας βίας είναι μια ειδική ρήτρα στα συμβόλαιά για τις παραδόσεις που ξεκινούν από τις 14 Ιουνίου.

Μια πηγή ανέφερε, ότι η επιστολή αφορούσε προμήθειες μέσω του αγωγού Nord Stream 1, μια σημαντική οδό ανεφοδιασμού προς τη Γερμανία και πέρα ​​από αυτήν.

Η Gazprom για την ώρα δεν έχει σχολιάσει την είδηση. Όπως αναφέρει το Reuters η εξέλιξη αυτή πιθανότατα να κλιμακώσει τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενέργεια που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα, σκοπεύει να σταματήσει τη χρήση ρωσικών ορυκτών καυσίμων έως το 2027, αλλά θέλει να συνεχίσει ο εφοδιασμός προς το παρόν καθώς απομακρύνεται από τις ρωσικές προμήθειες.

Η Gazprom αναμένει από τη Siemens να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της

Η ρωσική εταιρία εξαγωγής φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι αναμένει από την Siemens να σεβαστεί πλήρως τις υποχρεώσεις της, αναφορικά με την τεχνική υποστήριξη των τουρμπίνων φυσικού αερίου, που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του αγωγού Nord Stream 1, αλλά και την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η Gazprom που ελέγχεται από το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή λειτουργία ενός σημαντικού τμήματος του αγωγού που διασχίζει υπόγεια τη Βαλτική Θάλασσα προς την Γερμανία, εξαιτίας αμφιβολιών σχετικά με την επιστροφή μιας τουρμπίνας από τον Καναδά. Ρωσία-φυσικό-αέριο-ρούβλια-scaled-1

Το Σάββατο, η Gazprom ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την Siemens να παρουσιάσει έγγραφα ότι θα επιτραπεί η επιστροφή της αναφερόμενης τουρμπίνας σε έναν σταθμό συμπίεσης του αγωγού Nord Stream 1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments