Ελλάδα

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Μήνυμα 112 για εκκένωση σε Διώνη και Δασαμάρι προς Γέρακα

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Μήνυμα 112 για εκκένωση σε Διώνη και Δασαμάρι προς Γέρακα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Μετά το Ντράφι και την Ανθούσα, εντολή για εκκένωση έλαβαν και οι περιοχές Διώνη και Δασαμάρι προς Γέρακα

Μετά το Ντράφι και την Ανθούσα, εντολή για εκκένωση έλαβαν και οι περιοχές Διώνη και Δασαμάρι προς Γέρακα, μιας και το 112 απέστειλε μήνυμα προς στους κατοίκους της περιοχής.

Εκκένωση και στην Ανθούσα – Μήνυμα από το 112

Μήνυμα εκκένωσης δέχθηκαν και οι κάτοικοι στην Ανθούσα εξαιτίας των διαστάσεων που παίρνει η φωτιά που μαίνεται στην Αττική, μιας και οι ριπές του ανέμου μεταφέρουν συνεχώς τις φλόγες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη εν μέσω ισχυρών ανέμων με την πυροσβεστική να κάνει λόγο για ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς την Παλλήνη

Η ισχυρή πυρκαγιά, που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης έχει φτάσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και έτσι λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα δόθηκε εντολή για εκκένωση από το Ντράφι προς την Παλλήνη.

Η εστία είναι μεγάλη και καίει στα σύνορα της Πεντέλης με το Πικέρμι. Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς επίσης 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Ωστόσο πολύ σύντομα ενισχύθηκαν. Πλέον επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. viber_image_2022-07-19_19-03-08-488

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Πεντέλης

Μήνυμα από το 112 έλαβαν πριν από λίγη ώρα οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα δύο μέτωπα της φωτιάς στο  Νταού Πεντέλης, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε αν κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν. viber_image_2022-07-19_18-27-58-195

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός: “Πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε. Καίει αρκετά έξω από το Ντράφι και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι τις 9 το βράδυ”.

Έφτασαν οι φλόγες στα πρώτα σπίτια – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Οι φλόγες έφτασαν πρώτα σπίτια στην περιοχή της Πεντέλης, καθώς το πύρινο μέτωπο δεν αντιμετωπίστηκε ελέω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Οι Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα ελικόπτερα και ενισχύονται με άλλες εναέριες δυνάμεις από τη περιφέρεια.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε συγκεκριμένους δρόμους λόγω της δασικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη που βρίσκεται σε εξέλιξη. pyrkagia-penteli_1

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε:

  • Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος
  • Στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι
  • Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι
  • Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη

Μήνυμα μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments