Διεθνή

Paris Ouest: Ποια είναι τα 10 πιο ζεστά μέρη της Γης;

Paris Ouest: Ποια είναι τα 10 πιο ζεστά μέρη της Γης;

Πηγή Φωτογραφίας: Imagination Travel

Paris Ouest: Ολόκληρη η Ευρώπη σαρώνεται από κύματα καύσωνα, με ορισμένες πόλεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με πρωτόγνωρες υψηλές θερμοκρασίες,

Ολόκληρη η Ευρώπη σαρώνεται από κύματα καύσωνα, με ορισμένες πόλεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με πρωτόγνωρες υψηλές θερμοκρασίες, που για πολλά μέρη του πλανήτη αποτελούν καθημερινές καιρικές συνθήκες.

Η σημερινή έκδοση του διαδικυακού περιοδικού Paris Ouest υπενθυμίζει στο αναγνωστικό κοινό τις δέκα πιο καυτές τοποθεσίες της Γης μας.

Dallol, Αιθιοπία

Το τοπίο είναι μαγευτικό. Η λάβα, καλυμμένη με ένα παχύ στρώμα αλατιού, συνθέτει το κύριο ηφαίστειο που βρίσκεται -160 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι όξινες θερμές πηγές, θειούχα βουνά, στήλες αλατιού και αέριοι θερμοπίδακες χαρίζουν την απίστευτη πανδαισία χρωμάτων, του κίτρινου, του πράσινου, του πορτοκαλί… Πάνω απ’ όλα όμως το θερμόμετρο εκρήγνυται, αφού ο υδράργυρος είναι πολύ συχνά γύρω στους 45°C και μερικές φορές φτάνει τους 60°C.

Tirat Zvi, Ισραήλ

Αυτό το θρησκευτικό κιμπούτς ιδρύθηκε το 1937, νότια της κοιλάδας Beit-Shéan. Το 1942, το θερμόμετρο έφτασε τους 53,9°C, την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ασία. Αυτό το ρεκόρ δεν έχει ισοφαριστεί ποτέ από τότε, αλλά είναι συχνά 40°C το καλοκαίρι και η θερμοκρασία πέφτει στους 38°C τη νύχτα. Είναι η γεωγραφική του θέση, 220 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, που κάνει αυτό το μέρος μοναδικό.

Κεμπιλί, Τυνησία

Στην κεντρική Τυνησία, το Κεμπιλί είναι η παλαιότερη κατοικημένη πόλη της χώρας. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν εκεί παρά τις δραματικές διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού. Η πόλη, που υποστηρίζεται από μια όαση με ένα εντυπωσιακό φοινικόδασος (κάπου 100.000 φοίνικες), κατέχει το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στην Αφρική, με 55°C, στις 7 Ιουλίου του 1931.

Τιμπουκτού, Μάλι

Κατατάσσεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco, η πόλη «των 333 αγίων», που τώρα βρίσκεται στα χέρια ριζοσπαστών ισλαμιστών. Είναι γνωστή για τα χειρόγραφα, τα τζαμιά και τους τάφους της. Το ρεκόρ θερμοκρασίας για αυτή την πόλη στο βόρειο Μάλι φτάνει τους 54,4°C. Η μέση θερμοκρασία εκεί είναι 42°C το καλοκαίρι.

Ρουμπ’ αλ Καλί, Σαουδική Αραβία

Είναι μια από τις μεγαλύτερες αδιάκοπες ερήμους στον κόσμο, μήκους 1.000 χλμ. και πλάτους 500 χλμ., μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, της Υεμένης και του Σουλτανάτου του Ομάν. Η κυριολεκτική του μετάφραση: «το άδειο τέταρτο». Το κλίμα είναι ζεστό και ξηρό. Μέγιστη αισθητή θερμοκρασία: 65°C.  Η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική!

The Badlands, Αυστραλία

Κυριολεκτικά, αυτά τα «κακά εδάφη» πραγματικά δεν προσφέρονται για κανενός είδους εκμετάλλευση. Αυτά τα αργιλώδη τοπία, σκαμμένα από χαράδρες από τα νερά της απορροής στο εσωτερικό της Αυστραλίας είναι πολύ αραιοκατοικημένα. Είναι δύσκολο να πάρεις τακτικές μετρήσεις θερμοκρασίας, αλλά το 2003, η NASA κατέγραψε 69,3°C!

Κοιλάδα του Θανάτου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Εκεί καταγράφηκαν 56,7°C στις 10 Ιουλίου 1913. Αυτό το αμερικανικό εθνικό πάρκο, ανάμεσα στη Νεβάδα και την Καλιφόρνια, είναι ένα από τα πιο ζεστά αλλά και τα πιο ξηρά μέρη στον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχει ζωή στην Κοιλάδα του Θανάτου. Το βράδυ, αλεπούδες και τρωκτικά βγαίνουν από τις κρυψώνες τους. Και όταν βρέχει, κάτι σπάνιο, αγριολούλουδα βγαίνουν από τη γη!

Φλεγόμενα Βουνά, Κίνα

Αυτές οι οροσειρές από ψαμμίτη, που ονομάζονται επίσης βουνά της φωτιάς, βρίσκονται στην επαρχία Xinjiang. Έχουν μήκος 100 χλμ. και πλάτος 10 χλμ. Καθώς δεν υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί στην περιοχή, μια συσκευή της NASAκατέγραψε ρεκόρ θερμοκρασίας εκεί: 66,7°C το 2008.

Dasht-e Kavir, Ιράν

Αυτή η μεγάλη έρημος βρίσκεται στη μέση του ιρανικού οροπεδίου. Έχει μήκος 800 χλμ. και πλάτος 320 χλμ. Το κλίμα είναι άνυδρο και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου βροχόπτωση. Οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν τους 50°C το καλοκαίρι. Τον Ιανουάριο, η μέση θερμοκρασία είναι 22°C. Πολύ συχνά, υπάρχουν ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες ανεβάζουν άμμο έως και 40 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας!

Ελ Αζίζια, Λιβύη

Ήταν το πιο ζεστό μέρος στον πλανήτη με ρεκόρ το 1922, αλλά η θερμοκρασία ακυρώθηκε από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό το 2012. Ωστόσο, σε αυτή την τοποθεσία, στα βόρεια των χωρών, η θερμοκρασία συχνά φλερτάρει με πάνω από 40°C.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments