Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Ανησυχούν ότι “η Τουρκία χάνει την αεροπορική υπεροχή της”

Τουρκικά ΜΜΕ: Ανησυχούν ότι “η Τουρκία χάνει την αεροπορική υπεροχή της”

Πηγή Φωτογραφίας: forbes

Χαρακτηριστικά είναι τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων

Ανησυχία εκφράζει ο τουρκικός Τύπος για την εξοπλιστική αναβάθμιση της Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο αντιπολιτευόμενη εφημερίδα της Τουρκίας Cumhuriyet, «Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα έχει υπεροχή στους αιθέρες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ο εκνευρισμός έρχεται μετά και την πρόσφατη απόφαση του Κογκρέσου που θέτει όρους στην Άγκυρα αν θέλει να αποκτήσει τα F-35.

Η  Cumhuriyet επισημαίνει ότι «η Τουρκία πρέπει να κινηθεί γρήγορα» καθώς «οι Έλληνες προχωρούν γρήγορα με τα μαχητικά».

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα σχολιάζει ότι η Τουρκία αγόρασε τους ρωσικούς S-400, αλλά δεν κατάφερε να τους χρησιμοποιήσει, ενώ δεν καταφέρνει – όπως φαίνεται μέχρι στιγμής – να πάρει και τα F-35.«Έτσι όπως πάει η κατάσταση, η Τουρκία σε λίγα χρόνια παίρνει το ρίσκο να χάσει την αεροπορική υπεροχή απέναντι στην Ελλάδα» αναφέρει η εφημερίδα.

Με το ίδιο θέμα ασχολείται η εφημερίδα Aksam, η οποία υποστηρίζει ότι «ελληνικά και εβραϊκά λόμπι εργάζονται εναντίον της Τουρκίας».

Παράλληλα σημειώνει πως αυτοί οι δυο παράγοντες «βάζουν εμπόδια και όρους για τα F-16», αναφερόμενη στους όρους που τίθενται στο ψήφισμα του Κογκρέσου σχετικά με τις τουρκικές υπερπτήσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Αναφορά στο θέμα των ελληνικών εξοπλισμών γίνεται και στην εφημερίδα Milliyet.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments