Ελλάδα

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη Πεντέλη

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη Πεντέλη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φωτιά στην Πεντέλη: "Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη Πεντέλη, παρά μόνο μικροεστίες", αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός

“Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη Πεντέλη, παρά μόνο μικροεστίες”, αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, κατά την ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία. Διαρκείς είναι όπως είπε η επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας. Ο Γιάννης Αρτοποιός τόνισε ότι τα νοσοκομεία της Αττικής παραμένουν σε ετοιμότητα.

Όπως είπε οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους να επικοινωνήσουν στο 2131510100. «Εχει διασφαλιστεί η δωρεάν φιλοξενία 26 πολιτών που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά της Πεντέλης», τόνισε.

“Τα 19 εναέρια μέσα επιχειρούν στοχευμένα μέχρι τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς”, σημείωσε. Όπως ενημέρωσε στο έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών συνδράμουν στελέχη της πολιτικής προστασίας, εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιώτες εθελοντές.

Αναφερόμενος στις βλάβες του δικτύου ρεύματος είπε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά τις βλάβες.

Περιφέρεια Αττικής: Μέτρα προστασίας των πολιτών από τις πυρκαγιές

Τρόπους αυτοπροστασίας και διαφύλαξης της υγείας τους προς τους πολίτες συστήνει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ παράλληλα διευρύνεται η λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής 1110, για την παροχή οδηγιών προς όλους όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλου είδους προβλήματα, λόγω της επιβαρυμένης από τον καπνό ατμόσφαιρας. Παράλληλα, το 1110, με εντολή του Περιφερειάρχη κ.Γ Πατούλη, ενισχύθηκε με ψυχολόγους και ψυχιάτρους, για τη δωρεάν παροχή συμβουλών και υποστήριξης στους πολίτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Μέτρα προφύλαξης

Η απομάκρυνση από την περιοχή είναι το βασικό μέτρο και εάν κάποιος μένει κοντά στις πληγείσες περιοχές, καλό είναι να έχει κλειστά τα παράθυρα του σπιτιού του, έτσι ώστε να περιοριστεί η είσοδος του καπνού στους εσωτερικούς χώρους.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν άνθρωποι με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, ηλικιωμένοι, έγκυες και μικρά παιδιά όχι μόνο στις περιοχές που γειτνιάζουν με τα σημεία των εξάρσεων της φωτιάς αλλά και στην ευρύτερη Αττική όπου υπάρχει καπνός.

Ανεξαρτήτως εάν κάποιος είναι χρόνιος ασθενής με αναπνευστικά προβλήματα είτε όχι, εάν παρουσιαστούν συμπτώματα, όπως δύσπνοια, έντονος βήχας και αυξημένα πτύελα ή και ζάλη, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσει με το γιατρό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments