Ελλάδα

Φωτιά στην Πεντέλη: Παροχή φιλοξενίας πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη

Φωτιά στην Πεντέλη: Παροχή φιλοξενίας πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Πεντέλη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά στην Πεντέλη: Δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης έχει διασφαλιστεί, κατόπιν επικοινωνίας του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη

Δωρεάν προσωρινή φιλοξενία πολιτών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης έχει διασφαλιστεί, κατόπιν επικοινωνίας του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (213 15 10 100) και, δηλώνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικίας και ΑΔΤ), να λαμβάνουν σχετική καθοδήγηση.

Ανάμεσα σε Διώνη και Δασαμάρι, το επικίνδυνο ενεργό μέτωπο – Δείτε τον χάρτη

Στα ανατολικά όρια Διώνης – Δασαμάρι η έως τη λεωφόρο Μαραθώνος είναι το ενεργό μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες στην Πεντέλη, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, την τρίτη κατά σειρά σήμερα. Στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό:

  • το πλέον ενεργό μέτωπο βρίσκεται στα ανατολικά όρια Διώνης – Δασαμάρι όπου επιχειρούν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις
  • Ένα μικρότερο μέτωπο βρίσκεται δυτικά του οικισμού Ντράφι
  • διάσπαρτες εστίες στην Ανθούσα
  •  δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της Μαραθώνος για περιορισμό μετώπου στα βόρεια της λεωφόρου
  • Βελτίωση στο υπόλοιπο τμήμα του πύρινου μετώπου, ανέφερε ο Γιάννης Αρτοποιός
  • Μέσω του 112 έγιναν οργανωμένες απομακρύνσεις σε έκταση που αφορά 90.000 κατοίκους
  •  30 είναι οι διακομιδές μεταξύ αυτών τρεις εγκαυματίες
  • τρεις πυροσβέστες συγκαταλέγονται στους τραυματίες
  • 50 άτομα από Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων έχουν απομακρυνθεί
  • έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Copernicus
ΧΑΡΤΗΣΦΩΤΙΑΣΠΕΝΤΕΛΗ

Η αναλυτική ενημέρωση των 11:00 από την πυροσβεστική

Ανατολικά, στα όρια των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι, έως και τη Λεωφόρο Μαραθώνος, υπάρχει ενεργό μέτωπο που απεικονίζεται στο χάρτη. Για τον περιορισμό του, επιχειρούν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις.  Ένα μικρό μέτωπο, εξελίσσεται δυτικά του οικισμού Ντράφι και αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες εστίες στην περιοχή της Ανθούσας. Δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στο βόρειο τμήμα της.

Η κατάσταση στην βορειοανατολική, Βόρεια και βορειοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς βελτιώνεται διαρκώς και αυτή τη στιγμή εκεί δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα στο πεδίο, πάντα με πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και την προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ημεδαπού πιθανότατα από αυτοπυροβολισμό, εντός της οικίας του, στην περιοχή που εξελισσόταν η πυρκαγιά, ενώ οι αρμόδιες αρχές έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των αιτιών του συγκεκριμένου τραγικού συμβάντος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments