Focus

Δημήτρης Χορν: Μια άλλη πλευρά του στη στιλάτη Μύκονο του 70′

Δημήτρης Χορν: Μια άλλη πλευρά του στη στιλάτη Μύκονο του 70′

Πηγή Φωτογραφίας: Ελληνικός κινηματογράφος

Δημήτρης Χορν: Μία σπάνια, ρετρό φωτογραφία φέρνει στο φως μία απίθανη, διακεδαστική, στιλάτη και ανέμελη εποχή.

Τη δεκαετία του 1970 η Μύκονος βρισκόταν στην καλύτερη, την πιο λαμπερή, την πιο ευρωπαϊκή, την πιο κοσμοπολίτικη φάση της. Ήταν τα χρόνια που ολόκληρο το διεθνές τζετ σετ χόρευε και έπινε στο εμβληματικό μπαλκόνι του Remezzo και στις 9 Μούσες, δύο από τα θρυλικότερα κλαμπ που υπήρξαν ποτέ στο νησί των Ανέμων. Και τα δύo άνηκαν σε μία από τις πιο γνωστές οικογένειες του νησιού, στην οικογένεια Ζουγανέλη.

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε στην κυριολεξία ούτε μία γνωστή προσωπικότητα του παγκόσμιου καλλιτεχνικού ή πολιτικού χώρου που να είχε κάνει στάση στη Μυκόνο και να μην είχε περάσει τουλάχιστον ένα βράδυ στα συγκεκριμένα μαγαζιά. Εκεί η Ελίζαμπεθ Τέιλορ μέχρι το πρωί με τον Ρίτσαρντ Μπάτον, ο Αριστοτέλης Ωνάσης συνόδευε τη Τζάκι Κένεντι και η πριγκίπισσα Σοράγια με τον Νουρέγιεφ και τον Πωλ Νιούμαν.

Ανάμεσα τους και μερικοί από τους διασημότερους και πιο αγαπητούς ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου. Όπως για παράδειγμα ο πάντα κοσμοπολίτης Δημήτρης Χορν που υπήρξε τακτικός των 9 Μουσών και λάτρευε τα πάρτι που γινόντουσαν στο κλαμπ τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού. Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός υπήρξε εξαιρετικά κοινωνικά κοινωνικός και εξωστρεφής σαν προσωπικότητα, ενώ αγαπούσε πολύ τον χορό, το ποτό και τη διασκέδαση και δεν έχανε ευκαιρία να περάσει ένα βράδυ σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μαγαζιά του όμορφου κυκλαδίτικου νησιού.

Μία σπάνια, ρετρό φωτογραφία που δημοσίευσε στο ίνσταγκραμ η δημοσιογράφος Έλενα Μακρή Λυμπέρη φέρνει στο φως εκείνη την απίθανη, διακεδαστική, στιλάτη και ανέμελη εποχή, με τον Δημήτρη Χορν (τον “Τάκη” όπως τον αποκαλούσαν οι στενοί του φίλοι) να κλέβει για άλλη μία φορά την παράσταση.

Δείτε την ασπρόμαυρη φωτογραφία:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments