Διεθνή

Λαβρόφ: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν έχουν κάποιο νόημα αυτή τη στιγμή

Λαβρόφ: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν έχουν κάποιο νόημα αυτή τη στιγμή

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Λαβρόφ: Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα [20/7] ότι δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα [20/7] ότι δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Ο Λαβρόφ είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι οι γεωγραφικοί στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Μόσχας στην Ουκρανία δεν περιορίζονται πλέον στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς αλλά περιλαμβάνουν έναν αριθμό άλλων εδαφών.

Πρώτα άρση των κυρώσεων, μετά εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζητά την άρση των δυτικών κυρώσεων στα ρωσικά σιτηρά για να «ξεμπλοκάρει» τις εξαγωγές της ουκρανικής γεωργικής παραγωγής.

«Θα διευκολύνουμε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, αλλά με βάση την άρση όλων των περιορισμών που σχετίζονται με τις αεροπορικές παραδόσεις για την εξαγωγή ρωσικών σιτηρών», τονίζει ο Ρώσος Πρόεδρος. Οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών θα μπορούσαν να επαναληφθούν εάν η Δύση άρει τους περιορισμούς της στα ρωσικά σιτηρά. Αυτή είναι η συμφωνία που πρότεινε ο δικτάτορας του Κρεμλίνου.

«Θα διευκολύνουμε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, αλλά με βάση την άρση όλων των περιορισμών που συνδέονται με τις αεροπορικές παραδόσεις για την εξαγωγή ρωσικών σιτηρών», τόνισε ο Πούτιν και συνέχισε ειρωνικά: «Σε αυτό το σημείο είχαμε συμφωνήσει από την αρχή με τους διεθνείς οργανισμούς. Κανείς όμως δεν ανέλαβε την ευθύνη να τα οριστικοποιήσει όλα αυτά, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών εταίρων μας».

Ο Ρώσος πρόεδρος πιστεύει ότι το μπαλάκι βρίσκεται στο αμερικανικό γήπεδο: «Οι περιορισμοί στις παραδόσεις ρωσικών λιπασμάτων στην παγκόσμια αγορά έχουν αρθεί από τους Αμερικανούς, στην πράξη. Εάν θέλουν ειλικρινά να βελτιώσουν την κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων, ελπίζω ότι το ίδιο θα ισχύει και για τις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments