Διεθνή

Αρχηγός CIA: «Θέμα χρόνου» η κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν

Αρχηγός CIA: «Θέμα χρόνου» η κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν

Πηγή Φωτογραφίας: THERMISnews,

Αρχηγός CIA: Η Κίνα παίρνει μαθήματα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ταϊβάν, δήλωσε ο αρχηγός της CIA

Η Κίνα παίρνει μαθήματα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ταϊβάν, δήλωσε ο αρχηγός της CIA.

Απευθυνόμενος σε φόρουμ για την ασφάλεια στο Άσπεν του Κολοράντο, ο επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς είπε ότι θεωρεί πως δεν τίθεται ζήτημα για το εάν η κινεζική ηγεσία ενδέχεται να καταφύγει στη βία για τον έλεγχο της Ταϊβάν, αλλά για το «πώς και πότε θα το κάνει».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Μπερνς εκτίμησε πως περίπου 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και άλλοι 45.000 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Οι τελευταίες εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών κάνουν λόγο για περίπου 15.000 νεκρούς και ίσως τριπλάσιους τραυματίες. Επομένως, πρόκειται για αρκετά σημαντικές απώλειες» για τον ρωσικό στρατό, ανέφερε ο αρχηγός της CIA.

«Και οι Ουκρανοί έχουν υποστεί επίσης — ίσως λίγο λιγότερες. Αλλά, ξέρετε, πρόκειται για σημαντικές απώλειες», συμπλήρωσε ο Μπερνς.

Πέρασε ο νόμος αναγνώρισης των γάμων ομοφυλοφίλων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες, υπό τον φόβο να επαναληφθεί μια ανατροπή δεδομένων με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, όπως έγινε με τις αμβλώσεις.

Το νομοσχέδιο έλαβε την θετική ψήφο 267 βουλευτών – όλων των Δημοκρατικών και 47 Ρεπουμπλικάνων – ενώ 157 Ρεπουμπλικάνοι αντιτάχθηκαν. kogreso-2

Οι πιθανότητες να περάσει και από τη Γερουσία φαίνονται όμως περιορισμένες, αφού 10 Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να υπερψηφίσουν εκτός των Δημοκρατικών. Επί του παρόντος, μόνο η γερουσιαστής Σούζαν Κόλινς έχει εκφράσει την πρόθεσή της να το κάνει.

Η μεγάλη πλειονότητα των Αμερικανών υποστηρίζει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων (71%), ωστόσο η υπερσυντηρητική δεξιά παραμένει ως επί το πλείστον αντίθετη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments