Πολιτική

Πλεύρης για 4η δόση εμβολίου: Η τέταρτη δόση αν γίνει τώρα προστατεύει τέσσερις φορές περισσότερο

Πλεύρης για 4η δόση εμβολίου: Η τέταρτη δόση αν γίνει τώρα προστατεύει τέσσερις φορές περισσότερο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Πλεύρης για 4η δόση εμβολίου: Σε μια σειρά θεμάτων όπως η τέταρτη δόση του εμβολίου, το περιστατικό που σημειώθηκε στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” και άλλα θέματα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Σε μια σειρά θεμάτων όπως η τέταρτη δόση του εμβολίου, το περιστατικό που σημειώθηκε στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” και άλλα θέματα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης. Σχετικά με το θάνατο του 49χρονου σημείωσε πως “το θέμα που διερευνάται είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν αξιολογήθηκε από γιατρό, όπως έπρεπε και ότι χωρίς να αξιολογηθεί, έφυγε από το νοσοκομείο. Προκύπτει ευθύνη για τη νοσηλεύτρια στην οποία απευθύνθηκε, υπό την έννοια ότι ιατρική γνωμάτευση μπορεί να κάνει μόνο ο γιατρός και δεν μπορεί να κάνει ούτε νοσηλευτικό ούτε διοικητικό προσωπικό”.

Εφόσον πήγε σε ένα νοσοκομείο και ας μην εφημέρευε, έπρεπε να τύχει αξιολόγησης και αν μη τι άλλο το νοσοκομείο να φροντίσει για τη διακομιδή του σε νοσοκομείο που εφημερεύει. Η ίδια νοσηλεύτρια, σε προηγούμενο περιστατικό της ίδιας ημέρας, λειτούργησε απόλυτα συνετά, με βάση το πρωτόκολλο. Μπορεί και γιατρός να έβλεπε τον 49χρνο και να κατέληγε στην ίδια απόφαση, αλλά θα είχε γίνει αυτό που έπρεπε, να γίνει αξιολόγηση από γιατρό και τότε θα μιλούσαμε για ιατρικό λάθος».

Για την 4η δόση του εμβολίου

Για την τέταρτη δόση του εμβολίου κορωνοϊού, σημείωσε ότι «οι άνω των 60 και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με το ECDC, θα πρέπει να κάνουν τώρα, αυτήν την περίοδο, την τέταρτη δόση του εμβολίου. Έχουμε τα στοιχεία ότι η τέταρτη δόση, αν γίνει τώρα, προστατεύει τέσσερις φορές περισσότερο από τη βαριά νόσηση. Για τους υπόλοιπους, την ομάδα πληθυσμού 30-59 ετών για την οποία έχουμε ανοίξει την πλατφόρμα, θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση με τον γιατρό τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments