Διεθνή

Φυσικό αέριο: Η ΕΕ επιδιώκει αντικατάσταση με νιγηριανές προμήθειες

Φυσικό αέριο: Η ΕΕ επιδιώκει αντικατάσταση με νιγηριανές προμήθειες

Πηγή Φωτογραφίας: socialeurope

Η ΕΕ εισάγει το 14% των συνολικών προμηθειών LNG από τη Νιγηρία και υπάρχει πιθανότητα να υπερδιπλασιαστούν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει πρόσθετες προμήθειες φυσικού αερίου από τη Νιγηρία καθώς το μπλοκ προετοιμάζεται για πιθανές ρωσικές περικοπές εφοδιασμού, δήλωσε το Σάββατο ο Μάθιου Μπάλντουιν, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Μπάλντουιν είχε συναντήσεις στη Νιγηρία με αξιωματούχους από τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου της Αφρικής αυτή την εβδομάδα.

Του είπαν ότι η Νιγηρία βελτίωνε την ασφάλεια στο Δέλτα του Νίγηρα και σχεδίαζε να ανοίξει εκ νέου τον αγωγό Trans Niger μετά τον Αύγουστο, γεγονός που θα απέφερε περισσότερες εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η ΕΕ εισάγει το 14% των συνολικών προμηθειών LNG από τη Νιγηρία και υπάρχει πιθανότητα να υπερδιπλασιαστεί αυτό, δήλωσε ο Μπάλντουιν στο Reuters.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νιγηρία “στραγγαλίζεται” από την κλοπή και τον βανδαλισμό των αγωγών, αφήνοντας τον τερματικό σταθμό του παραγωγού φυσικού αερίου Nigeria LNG Ltd στο νησί Bonny να λειτουργεί με χωρητικότητα 60%.

«Εάν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το 80%, σε αυτό το σημείο, μπορεί να υπάρχει επιπλέον LNG που θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο για φορτία spot για να έρθουν στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μπάλντουιν.

Οι συνομιλίες πιθανότατα να επαναληφθούν στα τέλη Αυγούστου με την εκτίμηση να επιτευχθεί πρόοδος.

Η Νιγηρία ΕΒΕ ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαίου NNPC Ltd, Shell, TotalEnergies και Eni.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τετάρτη ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου κατά 15% από τον Αύγουστο έως τον Μάρτιο.

Ο στόχος θα ήταν αρχικά εθελοντικός, αλλά θα καθίστατο υποχρεωτικός εάν η Επιτροπή κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πέρυσι, η Νιγηρία εξήγαγε 23 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου στην ΕΕ, αλλά ο αριθμός αυτός μειώνεται με την πάροδο των ετών. Το 2018 το μπλοκ αγόρασε 36 bcm LNG από τη Νιγηρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments