Πολιτισμός

Ο συλλέκτης Adrian Cheng επεκτείνεται στην ηπειρωτική Κίνα με ένα παραθαλάσσιο Πολιτιστικό Συγκρότημα

Ο συλλέκτης Adrian Cheng επεκτείνεται στην ηπειρωτική Κίνα με ένα παραθαλάσσιο Πολιτιστικό Συγκρότημα

Πηγή Φωτογραφίας: artnews.com- PR Newswire

Το K11 Ecoast έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στα τέλη του 2024.

Ο Άντριαν Τσενγκ, μέγα-συλλέκτης και μεγιστάνας ακινήτων του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε ότι αγοράζει πολιτιστικό συγκρότημα στην ηπειρωτική Κίνα. Ένα τεράστιο αξιοθέτο  έχει σχεδιαστεί για την προκυμαία Shenzhen, όπου βρίσκεται μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες πολυτελείς περιοχές της χώρας. Με το όνομα K11 Ecoast, θα βρίσκεται στο Prince Bay στην περιοχή Nanshan του Shenzhen.

Visual Rendering of K11

Τι θα περιλαμβάνει

Το πολιτιστικό κέντρο θα περιλαμβάνει έναν χώρο τέχνης πολλαπλών χρήσεων, ένα κτίριο με γραφεία και έναν χώρο άθλησης – γυμναστικής.  Ολόκληρο το συγκρότημα αξίζει 10 δισεκατομμύρια γιουάν, ή 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την K11 Group.

Πενήντα «παγκοσμίως κορυφαίοι» καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες έχουν συνεργαστεί με τον Cheng.  Κινέζοι και διεθνείς καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν δημόσια έργα τέχνης «προς τιμήν της μοναδικής κουλτούρας του Shenzhen», με τη Phyllida Barlow από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνή Monika Sosnowska μεταξύ των κορυφαίων συνεργατών.

Το επερχόμενο συγκρότημα αναπτύσσεται από κοινού από τη New World Development Company Limited, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ και τη μητρική εταιρεία της K11, και την China Merchants Shekou Holdings στο Shenzhen. Αποτελεί μέρος ενός σχεδίου της ηπειρωτικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη των εννέα νότιων πόλεων της χώρας – συμπεριλαμβανομένων των Guangzhou και Shenzhen, που συλλογικά αναφέρονται ως Greater Bay Area – σε πολιτιστικές και επιχειρηματικές δυνάμεις έως το 2035.

Το K11 Ecoast έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στα τέλη του 2024.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments