Διεθνή

CNN: Το top 10 των αεροδρομίων σε ακυρώσεις και καθυστερήσεις φέτος το καλοκαίρι

CNN: Το top 10 των αεροδρομίων σε ακυρώσεις και καθυστερήσεις φέτος το καλοκαίρι

Πηγή Φωτογραφίας: thesun

Η τουριστική κίνηση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, αλλά οι αεροπορικές εταιρίες φαίνεται πως πιάστηκαν "απροετοίμαστες" στη μετά πανδημία εποχή και πλέον αναζητούν τρόπους να μετριάσουν τις ακυρώσεις...τον συνωστισμό και τις καθυστερήσεις.

Οι εικόνες χάους σε πολλά αεροδρόμια είναι το κυρίαρχο στοιχείο του φετινού καλοκαιριού, του πρώτου μετά από δύο χρόνια πανδημίας, όπου ο κόσμος έχει την ανάγκη να ταξιδέψει, αλλά βρίσκεται προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Η τουριστική κίνηση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, αλλά οι αεροπορικές εταιρίες φαίνεται πως πιάστηκαν “απροετοίμαστες” και πλέον αναζητούν τρόπους να μετριάσουν τις ακυρώσεις…τον συνωστισμό και τις καθυστερήσεις.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο αεροδρόμιο Πίρσον στο Τορόντο του Καναδά, όπου περισσότερες από τις μισές προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ 26 Μάη και 19 Ιουλίου είχαν καθυστέρηση, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το CNN Travel.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 52,5% των προγραμματισμένων πτήσεων του αεροδρομίου έχει καθυστερήσει αυτό το καλοκαίρι. Το Τορόντο Πίρσον κατατάσσεται επίσης στην 4η θέση όσον αφορά στις ακυρώσεις πτήσεων παγκοσμίως, με το 6,5% των πτήσεών του να ακυρώνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Air Canada, μάλιστα, εισήγαγε την Τρίτη μια ευέλικτη πολιτική που προσφέρει αλλαγές εισιτηρίων χωρίς χρέωση (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα), η οποία απευθύνεται ειδικά στο αεροδρόμιο Τορόντο Πίρσον «λόγω καθυστερήσεων μεγαλύτερων του συνηθισμένου».

Η πολιτική αυτή επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αλλάξουν τις πτήσεις που αναχωρούν ή φθάνουν στο αεροδρόμιο Billy Bishop Toronto City Airport ή να παρατείνουν τους χρόνους ανταπόκρισης στο εν λόγω αεροδρόμιο.

Χαοτικές εικόνες στην Ευρώπη

Επτά στα 10 αεροδρόμια στη λίστα με τις περισσότερες καθυστερήσεις αυτό το καλοκαίρι βρίσκονται στην Ευρώπη. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, του Παρισιού, του Άμστερνταμ και του Λονδίνου αντιμετωπίζουν σημαντικές καθυστερήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της FlightAware.

Μάλιστα, στο αεροδρόμιο του Χίθροου του Λονδίνου έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πουλούν εισιτήρια για πτήσεις στο εξωτερικό.

“Γλιτώνουν” τις καθυστερήσεις τα αμερικανικά

Από την άλλη, καλύτερη είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ, αφού μόνο ένα αεροδρόμιο «φιγουράρει» στην λίστα των αεροδρομίων με τις καθυστερήσεις.

Πρόκειται για το αεροδρόμιο του Ορλάντο στη Φλόριντα.

Τα 10 αεροδρόμια που παρατηρούνται οι περισσότερες καθυστερήσεις:

  1. Αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο (Καναδάς): 52.5%
  2. Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (Γερμανία): 45.4%3.
  3. Αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, Παρίσι (Γαλλία): 43.2%
  4. Αεροδρόμιο Σίπχολ (Άμστερνταμ): 41.5%
  5. Αεροδρόμιο Γκατγουικ του Λονδίνου (Βρετανία): 41.1%
  6. Αεροδρόμιο Χίθροου (Βρετανία): 40.5%
  7. Αεροδρόμιο Μονάχου (Γερμανία): 40.4%
  8. Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Αθήνα (Ελλάδα): 37.9%
  9. Αεροδρόμιο του Σίδνεϋ (Αυστραλία): 34.2%
  10. Αεροδρόμιο του Ορλάντο (ΗΠΑ): 33.4%

Από την άλλη, όσον αφορά στις ακυρώσεις πτήσεων, το αεροδρόμιο του Σενζέν στην Κίνα είναι το πρώτο αεροδρόμιο στη λίστα με τα 10 στον κόσμο με τις περισσότερες ακυρώσεις. Σε αυτή βρίσκεται, επίσης, και ένα άλλο αεροδρόμιο της Κίνας του Τσονγκινγκ.

Σε αυτή τη λίστα οι ΗΠΑ δεν τα πάνε τόσο καλά, αφού συναντάμε τρία αμερικανικά αεροδρόμια, ενώ βρίσκουμε μόλις ένα Ευρωπαϊκό, αυτό της Ολλανδίας.

Τα 10 αεροδρόμια που καταγράφονται οι περισσότερες ακυρώσεις:

  1. Αεροδρόμιο Σένζεν (Κίνα): 7.9%
  2. Αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι (ΗΠΑ): 7.4%
  3. Αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, Φλόριντα (ΗΠΑ): 7%
  4. Αεροδρόμιο Τορόντο Πίρσον (Καναδάς): 6.5%
  5. Αεροδρόμιο Σοεκάρνο-Χάτα (Ινδονησία): 6.2%
  6. Αεροδρόμιο Κινγσφορτν, Σίδνεϋ (Αυστραλία): 5.9%
  7. Αεροδρόμιο Guangzhou (Κίνα): 5.2%
  8. Αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν Ουάσιγκτον (ΗΠΑ): 5%
  9. Αεροδρόμιο Τσονγκίνγκ (Κίνα): 4.6%
  10. Αεροδρόμιο Σιπχολ Άμστερνταμ (Ολλανδία): 3.9%

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments