Διεθνή

Ζαχάροβα: Είναι τρομερό που ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν καταδικάζει και τη δολοφονία των παιδιών στο Ντονμπάς

Ζαχάροβα: Είναι τρομερό που ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν καταδικάζει και τη δολοφονία των παιδιών στο Ντονμπάς

Πηγή Φωτογραφίας: Lapolitica, Hellas Journal

Ζαχάροβα: H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απάντησε στην καταδίκη από τον ΟΗΕ της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στο λιμάνι της Οδησσού

H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απάντησε στην καταδίκη από τον ΟΗΕ της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στο λιμάνι της Οδησσού δηλώνοντας: “Είναι τρομερό που ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δεν καταδικάζει “απερίφραστα” επίσης τη δολοφονία των παιδιών στο Ντονμπάς από το καθεστώς του Κιέβου”.

Η ρωσική επίθεση απειλεί τη συμφωνία που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία και την άμβλυνση μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εκφράζοντας την “ανησυχία” της χώρας του για τα πλήγματα κατά του λιμανιού της Οδησσού, ανέφερε ότι η Ρωσία αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στα πλήγματα κατά του ουκρανικού λιμανιού. “Οι Ρώσοι μάς είπαν ότι δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την επίθεση αυτή και ότι εξετάζουν το θέμα από πολύ κοντά”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στην Οδησσό: Καταδίκη από Μπορέλ – Γκουτέρες

Σε καταδίκη της πυραυλικής επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού, μία ημέρα μετά τη συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών προχώρησαν ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Η επίθεση κατά κρίσιμου στόχου για την εξαγωγή των σιτηρών μία ημέρα μετά την υπογραφή των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης είναι ιδιαιτέρως καταδικαστέα και δείχνει για μία ακόμη φορά την απόλυτη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δεσμεύσεων εκ μέρους της Ρωσίας», έγραψε ο Ζοζέπ Μπορέλ στο Twitter.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ  δήλωσε ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες «καταδικάζει απερίφραστα» την ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού, προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές του πολέμου έχουν διατυπώσει την δέσμευσή τους ως προς την συμφωνία η οποία υπογράφηκε χθες για την εξαγωγών των σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια και τονίζοντας ότι η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας από την Ρωσική ομοσπονδία, την Ουκρανία και την Τουρκία αποτελεί επιταγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments