Πολιτισμός

Kennedy Center Honors 2022: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, οι U2 και η Γκλάντις Νάιτ βραβευθήκαν

Kennedy Center Honors 2022: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, οι U2 και η Γκλάντις Νάιτ βραβευθήκαν

Πηγή Φωτογραφίας: MusicRow

Kennedy Center Honors 2022: Η ποπ τραγουδίστρια Amy Grant και η Κουβανοαμερικανίδα συνθέτρια Tania León ήταν μεταξύ των νικητών του βραβείου.

Οι νικητές από τα πιο διάσημα πολιτιστικά βραβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, το Kennedy Center Honors, ανακοινώθηκαν για το 2022. Οι George Clooney, U2, Gladys Knight, Tania León και Amy Grant ήταν μερικά ονόματα που τους απονεμήθηκε το ετήσιο βραβείο.

Αναλυτικά οι νικητές και τα πρώτα λόγια τους

Ο Κλούνεϊ  κέρδισε επάξια με το χάρισμά του και την πλήρη ενσάρκωση ενός χαρακτήρα [που] μας έκανε να τον αγαπάμε κάθε φορά». Ο Κλούνεϊ είπε ότι ήταν μεγάλη του τιμή και «μια πραγματικά συναρπαστική έκπληξη… Μεγαλώνοντας σε μια μικρή πόλη στο Κεντάκι δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι κάποια μέρα θα ήμουν αυτός που θα καθόμουν στο μπαλκόνι του Kennedy Center Honors».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη U2 GRANADA Fans Club. (@u2granada_itnol)

Οι U2 ενώνονται με τους Sean Connery, the Who, Paul McCartney και Andrew Lloyd Webber κέρδισαν επάξια βραβείο. Ο Rubenstein ανέφερε  ότι το ιρλανδικό συγκρότημα «κέρδισε την Αμερική και τον κόσμο πριν από πολύ καιρό με τους εμβληματικούς ύμνους, τους δυνατούς στίχους και τα ισχυρά μηνύματα κοινωνικής δικαιοσύνης και παγκόσμιας ιθαγένειας», με το συγκρότημα να αναγνωρίζει «μια σχέση αγάπης τεσσάρων δεκαετιών με τη χώρα και τους ανθρώπους της. , τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό του».

Η βραβευμένη με έξι βραβεία Grammy, Amy Grant, είναι μια από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της  ποπ μουσικής στις ΗΠΑ, που πέρασε στο mainstream τη δεκαετία του 1980 και σημείωσε δύο σινγκλ Νο 1 στις ΗΠΑ. «Ποτέ στα πιο τρελά μου όνειρα δεν φανταζόμουν ότι το έπαιρνα ποτέ… Ανυπομονώ να το γιορτάσω με τους συναδέλφους μου, τους φίλους και την οικογένειά μου», είπε.

Η γεννημένη στην Κούβα συνθέτης κλασικής μουσικής Tania León, 79, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και έχει δημιουργήσει αυτό που ο Rubenstein αποκάλεσε «εκπληκτικά πρωτότυπες συνθέσεις» που καλύπτουν ορχηστρικά έργα, όπερα και μπαλέτο, παράλληλα με μια αριστοκρατική καριέρα διεύθυνσης. «Δεν φανταζόμουν όταν σπούδαζα στη Λα Χαμπάνα ότι η ζωή θα με χάριζε μια τέτοια διάκριση!» είπε χαρακτηριστικά. «Οι πρώτες μου σκέψεις πήγαν στους προγόνους μου: πίστεψαν στα όνειρά μου και ό,τι μας έλειπε σε υλικό πλούτο, το αναπλήρωσαν σε πνεύμα, ενθάρρυνση και υποστήριξη».

Τα φετινά βραβεία θα παρουσιαστούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 και θα μεταδοθούν αργότερα στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments