Διεθνή

Φιλιππίνες: Νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ

Φιλιππίνες: Νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ

Πηγή Φωτογραφίας: fb

Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 11 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Ντολόρες σε μικρό βάθος 10 χιλιομέτρων (6 μίλια), σύμφωνα με στοιχεία του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ

 Τουλάχιστον 4 νεκρούς και 60 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρότατου σεισμού που “χτύπησε” την Τετάρτη, τις Φιλιππίνες, προκαλώντας επίσης πολλές ζημιές σε κτίρια.

Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου 11 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Ντολόρες σε μικρό βάθος 10 χιλιομέτρων (6 μίλια), σύμφωνα με στοιχεία του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ.

«Παρά τις θλιβερές αναφορές για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό, διαβεβαιώνουμε τη γρήγορη ανταπόκριση σε όσους έχουν ανάγκη και επλήγησαν από αυτή την καταστροφή», δήλωσε ο πρόεδρος Φερνιναρντ Μάρκος ο νεότερος στο Facebook.

Η επαρχία Άμπρα κοντά στο επίκεντρο επλήγη περισσότερο, καθώς 44 από τους 60 τραυματίες προέρχονται από την περιοχή, 173 κτίρια υπέστησαν ζημιές και αναφέρθηκαν 58 κατολισθήσεις.

Ένα νοσοκομείο στην επαρχία Άμπρα εκκενώθηκε μετά την μερική κατάρρευση του κτιρίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα εκεί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Άμπρα, όπου ζουν σχεδόν 250.000 άνθρωποι, είναι μια περίκλειστη επαρχία στις βόρειες Φιλιππίνες. Οι βαθιές κοιλάδες και οι επικλινείς λόφοι του περικλείονται από απόκρημνα βουνά.

Οι Φιλιππίνες είναι επιρρεπείς σε φυσικές καταστροφές και βρίσκονται στο σεισμικά ενεργό «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού, μια ζώνη ηφαιστείων και ρήγματων που σχηματίζουν τόξα γύρω από την άκρη του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι σεισμοί είναι συχνοί και σημειώνονται κατά μέσο όρο 20 τυφώνες κάθε χρόνο, ορισμένοι από τους οποίους προκαλούν θανατηφόρες κατολισθήσεις.

Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς στην πόλη Vigan, γνωστή για την παλιά ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική της, στη δυτική ακτή της Λουζόν.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη Μανίλα, όπου πολλά κτίρια εκκενώθηκαν, με μερικούς ανθρώπους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον 30ο όροφο ενός κτιρίου, και τα σιδηροδρομικά συστήματα του μετρό της πόλης σταμάτησαν σε ώρα αιχμής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments