Διεθνή

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τον δικό μας εναέριο χώρο – Γιατί στρατιωτικοποιεί τα νησιά;

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τον δικό μας εναέριο χώρο – Γιατί στρατιωτικοποιεί τα νησιά;

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τσαβούσογλου: Για πολλοστή φορά η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική ρητορική της κατά της Ελλάδος, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αναφέρεται εκ νέου κατά της χώρας μας και να αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα και καταστάσεις, τα οποία τα έχει διαστρεβλώσει

Για πολλοστή φορά η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική ρητορική της κατά της Ελλάδος, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αναφέρεται εκ νέου κατά της χώρας μας και να αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα και καταστάσεις, τα οποία τα έχει διαστρεβλώσει σε τεράστιο βαθμό.

«Εμείς ως Τουρκία κάνουμε ότι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με 6 μίλια χωρικά ύδατα και διεκδικεί 10 μίλια εναέριο χώρο. Εμείς με τις επιστολές μας εξηγούμε πόσο ανόητο είναι αυτό», δήλωσε σε στο κανάλι Tv100 και συνέχισε:

«Από την άλλη ρωτάμε την Ελλάδα γιατί στρατιωτικοποιεί τα νησιά παραβιάζοντας τις Συνθήκες. Στην αρχή το αρνήθηκε. Τώρα λέει υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Στην Συνθήκη δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η αντίληψη για την απειλή είναι συγκεκριμένη ή είναι μια θεωρητική αντίληψη; Για ποιο πράγμα υπάρχει απειλή; Να το διευκρινίσει. Λέει ότι “η Τουρκία παραβίασε τον εναέριο μας χώρο”. Φυσικά, όταν η Ελλάδα παραβιάζει τον δικό μας εναέριο χώρο, ο στρατός μας θα απαντήσει».

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε με βαρύτατες κατηγορίες κατά της Ελλάδας και στους μουφτίδες της Θράκης, λέγοντας: «Η Ελλάδα έχει κάνει κάθε βασανιστήριο στους εκλεγμένους μουφτίδες, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι βάση της Συνθήκης της Λωζάνης».

Εξαφανίστηκε η αρνητική ατμόσφαιρα στο Κογκρέσο για τα F-16

Στις συζητήσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ για τα F-16 αναφέρθηκε με νέες δηλώσεις του, την Τετάρτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας πως πηγαίνουν καλά και πως η αρνητική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο Κογκρέσο τα περασμένα χρόνια έχει εξαφανιστεί.

Ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε και κατά της Ελλάδας για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, υποστηρίζοντας πως η Αθήνα δεν μπορεί να μιλάει για ανθρωπιστικά ζητήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments