Διεθνή

Πεσκόφ: Δεν έχω παρατηρήσει αλλαγή από τη Δύση

Πεσκόφ: Δεν έχω παρατηρήσει αλλαγή από τη Δύση

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah

Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα [29/7] Παρασκευή ότι δεν βλέπει αλλαγή στη στάση της Δύσης για παραχωρήσεις αναφορικά με την Ουκρανία προκειμένου να εξασφαλίσει κατάπαυση πυρός

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα [29/7] Παρασκευή ότι δεν βλέπει αλλαγή στη στάση της Δύσης για παραχωρήσεις αναφορικά με την Ουκρανία προκειμένου να εξασφαλίσει κατάπαυση πυρός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν η Μόσχα είχε παρατηρήσει αλλαγή στη στάση της Δύσης, απάντησε: «Όχι».

Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία και άλλες χώρες έχουν παράσχει άνευ προηγουμένου στρατιωτική και πολιτική στήριξη στην Ουκρανία καθώς προσπαθεί να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν εξαπολύσει εδώ και πέντε μήνες μια σφοδρή εκστρατεία εναντίον της διά ξηράς, θάλασσας και αέρος.

Ο Πεσκόφ απαντούσε σε σχόλια του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times κάλεσε τη Δύση να «απορρίψει τις ψεύτικες ειρηνευτικές προτάσεις της Ρωσίας».

Φονική πυρκαγιά σε πανδοχείο – 8 νεκροί

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε πολυώροφο ακίνητο σε νοτιοανατολικό τομέα της Μόσχας τα ξημερώματα της Παρασκευής, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, διευκρινίζοντας πως ξέσπασε σε πανδοχείο.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι τέσσερις εισήχθησαν σε νοσοκομείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας, αρμόδια για τις κυριότερες υποθέσεις ποινικής φύσης.

Σε χωριστή ανακοίνωσή τους, οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως η φωτιά έπληξε το ισόγειο ακινήτου 15 ορόφων και ότι τέθηκε υπό έλεγχο πολύ γρήγορα λίγο πριν από τη μία το πρωί, σημειώνοντας ότι οδήγησε στην εκκένωση 200 και πλέον ανθρώπων.

«Τα κάγκελα στα παράθυρα εμπόδισαν τον κόσμο να σωθεί, αυτή είναι η βασική αιτία των θανάτων», δήλωσε ο Αντρέι Ρουμιάντσεφ, μεταβατικός επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Εξήγησε πως δεν λειτουργούσε το σύστημα συναγερμού για πυρκαγιά στο πανδοχείο και ότι είχαν αναφερθεί και άλλες παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας σε ελέγχους στο κατάστημα το 2019 και τον Ιούνιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments