Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ξεκίνησε η ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου , στη Θεσσαλονίκη.

Με όσα συζητήθηκαν στην συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωσταντίνο Ζέρβα, ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις πυρκαγιές, επισήμανε πως είναι βελτιωμένη η εικόνα αλλά και πως συνεχίζεται η μάχη. «Μια φωτιά ανάβει εύκολα αλλά η πλήρης κατάσβεσή της δεν είναι εύκολη υπόθεση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας πως οι φωτιές προκαλούνται «πολλές φορές από ανθρώπινη αμέλεια αλλά και από εγκληματικές εμπρηστικές ενέργειες». Σημείωσε ότι κατά μέσο όρο έχουμε 50 πυρκαγιές την ημέρα που πολλές, ωστόσο, δεν γίνονται γνωστές γιατί αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις στοχευμένες προσπάθειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. «Συνεχίζουμε να χτίζουμε εθνικά αναχώματα απέναντι στις αυξήσεις», είπε και αναφέρθηκε στο νέο μηχανισμό στήριξης των νοικοκυριών. Είναι μονόδρομος η κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στο πρόβλημα και ο πρωθυπουργός επιμένει στις προτάσεις του στην ΕΕ. Στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας έγινε δεκτή η ελληνική πρόταση και έτσι ο υπολογισμός μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου θα γίνεται με βάσει την περσινή κατανάλωση και όχι την πενταετία, όπως ισχύει για την υπόλοιπη ΕΕ, είπε.

Νέα πρωτοβουλία για τα ΜΜΕ

Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε και μια πρωτοβουλία που έχει να κάνει με τον κλάδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: «Με πρωτοβουλία της ΓΓΕΕ συστήνεται ομάδα εργασίας συντονισμού για την διασφάλιση της προστασίας της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των ΜΜΕ» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε: «Με δεδομένο ότι η ενίσχυση της ελευθερίας και της πολυφωνίας των ΜΜΕ και η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, αλλά και η προάσπιση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, η γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της κυβέρνησης αποφάσισε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας και συντονισμού με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των ΜΜΕ. Η ομάδα αυτή προβλέπεται στο μνημόνιο συνεργασίας για τη διασφάλιση της προστασίας της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των ΜΜΕ η οποία υπογράφει μεταξύ έξι αρμόδιων υπουργείων τον Μάιο του 2022 και βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με την αντίστοιχη σύσταση της ΕΕ της 16ης Σεπτεμβρίου του 2021 προς όλα τα κράτη μέλη.

Την task force απαρτίζουν μεταξύ άλλων στελέχη από όλο το φάσμα του χώρου των ΜΜΕ, από τις ενώσεις των δημοσιογράφων αλλά και από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Τον συντονισμό θα έχει ο ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Γαλαμάτης. Απόφαση της κυβέρνησης είναι η χώρα μας να πρωτοστατήσει στις πολιτικές που αναλαμβάνει η ΕΕ στους συγκεκριμένους τομείς».

Δείτε την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments