Αθλητισμός

ΝΒΑ: “Έφυγε” ο θρύλος των Μπόστον Σέλτικς Μπιλ Ράσελ

ΝΒΑ: “Έφυγε” ο θρύλος των Μπόστον Σέλτικς Μπιλ Ράσελ

Πηγή Φωτογραφίας: Guardian Northwest Title & Escrow, Bloomberg

ΝΒΑ: Θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ για τον θάνατο του Μπιλ Ράσελ, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του από φυσικά αίτια σε ηλικία 88 ετών

Θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ για τον θάνατο του Μπιλ Ράσελ, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του από φυσικά αίτια σε ηλικία 88 ετών.

Ο Ράσελ, ο οποίος αγωνίστηκε στους Μπόστον Σέλτικς σε όλη την καριέρα του, κατέκτησε 11 πρωταθλήματα ως παίκτης και δύο ως προπονητής των «Κελτων». Στην καριέρα του στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είχε μέσο όρο 15.1 πόντους, 22.5 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ, έχοντας αγωνιστεί σε 963 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Ήταν 12 φορές All-Star, 3 φορές μέλος της κορυφαίας πεντάδας της λίγκας και 8 φορές μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας.

«Ο μεγαλύτερος νικητής στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού απεβίωσε ειρηνικά σε ηλικία 88 ετών, με την σύζυγό του στο πλευρό του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο λογαριασμός του στο Twitter.

Η φανέλα του με το Νο 6 φυσικά έχει αποσυρθεί από τους Σέλτικς.

Υπόκλιση Μάτζικ για Ράσελ: «Ήταν το είδωλό μου, χάραξε τον δρόμο για ανθρώπους όπως εγώ»

Ο σπουδαίος σέντερ των Μπόστον Σέλτικς απεβίωσε στα 88 του και ένας άλλος σπουδαίος παίκτης του ΝΒΑ, ο Μάτζικ Τζόνσον υποκλίθηκε τόσο στα αθλητικά προσόντα του Ράσελ αλλά και στην προσωπικότητά του εκτός παρκέ που τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό.

«Ο Μπιλ Ράσελ ήταν το είδωλό μου. Τον παρακολουθούσα εντός και εκτός παρκέ. Η επιτυχία του ήταν αδιαμφισβήτητη, ήταν κυρίαρχος και σπουδαίος, κερδίζοντας 11 πρωταθλήματα στο ΝΒΑ» έγραψε ο θρύλος των Λέικερς.

Και κατέληξε σημειώνοντας πως «εκτός των γηπέδων ήταν αυτός που χάραξε τον δρόμο για ανθρώπους όπως εγώ», με τον Ράσελ να κάνει μεγάλο αγώνα κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ, κάτι που είχε αντίκτυπο και στον Μάτζικ Τζόνσον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments