Ελλάδα

Κομοτηνή: Ομαδική τροφική δηλητηρίαση σε γλέντι – 200 άτομα διαγνώστηκαν με σαλμονέλα

Κομοτηνή: Ομαδική τροφική δηλητηρίαση σε γλέντι – 200 άτομα διαγνώστηκαν με σαλμονέλα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κομοτηνή: Σε μια άνευ προηγουμένου δηλητηρίαση έγινε στα Αρριανά Ροδόπης το βράδυ της Κυριακής [1/8], μιας και 200 άτομα πολλά εκ των οποίων παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Σε μια άνευ προηγουμένου δηλητηρίαση έγινε στα Αρριανά Ροδόπης το βράδυ της Κυριακής [1/8], μιας και 200 άτομα πολλά εκ των οποίων παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κάκιστη κατάσταση.

Το νοσοκομείο Κομοτηνής αρχικά, και εν συνεχεία και της Ξάνθης, λόγω της μαζικότητας των παθόντων, ετέθησαν σε “συναγερμό”, με την επικουρική συνδρομή και εξωτερικών ιατρών, προκειμένου να περιθάλψουν τα περιστατικά που παρουσίαζαν συμπτώματα διάρροιας και εμετού, και να χορηγήσουν τα ενδεδειγμένα αντίδοτα για σαλμονέλα.

Τα άτομα είχαν βρεθεί σε δείπνο με αφορμή ομαδικό σουνέτι (περιτομή) 101 μουσουλμανοπαίδων, στο οποίο σερβιρίστηκε κοτόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύονται ακόμα με ορό 37 παιδιά.

Κόρινθος: Εκτός κινδύνου το 9χρονο κορίτσι που πυροβολήθηκε από τον αδελφό της

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας μία 9χρονη, την οποία πυροβόλησε κατά λάθος, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 11χρονος αδελφός της, στην κοινότητα Ζάχολη, της δυτικής Κορινθίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 74χρονος παππούς των δύο παιδιών είχε αφήσει σε κοινή θέα ένα κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να το πάρει ο 11χρονος.

Στην συνέχεια, ο 11χρονος πυροβόλησε κατά λάθος μία φορά και τραυμάτισε στο χέρι την 9χρονη αδελφή του. Αμέσως μετά η 9χρονη διακομίστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου έπειτα από την παροχή των πρώτων βοηθειών κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο. ekab_1-asthenoforo-780x405-1

Στο μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε τον 74χρονο, ο οποίος κατείχε παράνομα το όπλο και δεν τηρούσε τους όρους ασφαλούς φύλαξής του, καθώς και τον 38χρονο πατέρα των δύο παιδιών, που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι δύο συλληφθέντες αφέθησαν αργότερα ελεύθεροι, έπειτα από προφορική εντολή του εισαγγελέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments