Διεθνή

Ρωσία: Χρησιμοποίησε το σχέδιο της μαζικής τρομοκρατίας για την επίτευξη του στόχου της

Ρωσία: Χρησιμοποίησε το σχέδιο της μαζικής τρομοκρατίας για την επίτευξη του στόχου της

Πηγή Φωτογραφίας: Notre Dame News - University of Notre Dame

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είχε την επιτυχία που θα ήθελε η Μόσχα, καθώς δεν περίμενε να έχει σθεναρή αντίσταση από τους Ουκρανούς στρατιώτες

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είχε την επιτυχία που θα ήθελε η Μόσχα, καθώς δεν περίμενε να έχει σθεναρή αντίσταση από τους Ουκρανούς στρατιώτες. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την έσχατη λύση της μαζικής τρομοκρατία ως μέσο εκφοβισμού, προκειμένου να γίνει η επίτευξη των πολιτικών στόχων.

Η 158η ημέρα του πολέμου έφτασε στο τέλος της, όπως αναφέρει Ρομάν Ρουκομέντα, όπου την περασμένη εβδομάδα η Ουκρανία και ο κόσμος έγιναν μάρτυρες νέων αποδείξεων των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου και τρομοκρατικών ενεργειών.

Πρώτα οι Ρώσοι εγκληματίες πολέμου βασάνισαν Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου και στη συνέχεια τους σκότωσαν μπροστά στην κάμερα. Ένα φρικιαστικό βίντεο με τους εφιάλτες και την εκτέλεση ενός Ουκρανού στρατιώτη δημοσιεύτηκε ευρέως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Υπάρχουν διαφορετικές εξηγήσεις για αυτή τη θηριωδία. Πρώτον, είναι για να εκφοβίσει όλους τους Ουκρανούς στρατιώτες, τους αξιωματικούς και την κοινωνία. Αλλά αυτό είναι κάτι που το είδαμε ήδη στην Μπούτσα, στη Μαριούπολη και σε άλλες περιοχές. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το βίντεο μπορεί να αποσκοπεί στο να προκαλέσει ενδεχομένως τους Ουκρανούς στρατιώτες να κάνουν το ίδιο με τους Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Για το λόγο αυτό, οι Ρώσοι πυροβολούν περιοδικά το κατεχόμενο Ντονέτσκ, σκοτώνοντας αμάχους, όπως έκαναν την περασμένη εβδομάδα, ενώ κατηγορούν την ουκρανική πλευρά. Αλλά ακόμη και οι ντόπιοι κάτοικοι του κατεχόμενου Ντονέτσκ αντιλαμβάνονται ότι περιοδικά βομβαρδίζονται και βομβαρδίζονται από τους Ρώσους «απελευθερωτές» τους.

Η Ρωσία προσπάθησε επίσης να κατηγορήσει τους Ουκρανούς για την καταστροφή μιας φυλακής και την πυρπόληση του χωριού Ολένιβκα. Αλλά ο ισχυρισμός τους καταρρίφθηκε εύκολα ως ψευδής. Μετά τις επιθέσεις, η Ρωσία αρνήθηκε να αφήσει εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, όπως ο Ερυθρός Σταυρός ή ο ΟΗΕ, να μεταβούν εκεί για να ερευνήσουν την υπόθεση. Ούτε επιτρέπουν στον Ουκρανό διαμεσολαβητή να επισκεφθεί τον τόπο της τραγωδίας. Μια τέτοια μαζική δολοφονία αιχμαλώτων πολέμου με σημάδια βασανιστηρίων δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Πρόσθετα παραδείγματα αυξημένης ρωσικής τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν η βαριά επίθεση στη νότια ουκρανική πόλη Μυκολάεφ. Εκεί, στις 29 Ιουλίου, οι Ρώσοι βομβάρδισαν το Μυκολάεφ με πυρομαχικά διασποράς. Κατέστρεψαν το σχολείο και προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο του πανεπιστημίου και σε δύο κτίρια κατοικιών. Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν.

Εξάλλου, την Κυριακή, οι Ρώσοι επιτιθέμενοι επιτέθηκαν και σκότωσαν τον Ολεκσέι Βαντατούεσκιι – έναν από τους σημαντικότερους Ουκρανούς γεωργικούς επιχειρηματίες που ασχολούνται με την οργάνωση της εξαγωγής σιτηρών από την Ουκρανία. Σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του από ρωσική ρουκέτα στο σπίτι του κατά τη διάρκεια του ύπνου του στην κατοικημένη περιοχή του Μυκολάεφ. Ήταν μια εν ψυχρώ δολοφονία και μια προσπάθεια να αποδιοργανωθεί η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών στο εξωτερικό.

Μια ακόμη κρίσιμη στιγμή. Η Ρωσία χρησιμοποιεί τώρα το φυσικό αέριο ως όπλο εναντίον της Ευρώπης. Εκβιάζουν ανοιχτά την ΕΕ και πιέζουν την Ευρώπη.

Φυσικά, οι πρώτες συνέπειες της ζωής της ΕΕ χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο θα είναι οδυνηρές για πολλές εθνικές οικονομίες και νοικοκυριά. Αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από την επικίνδυνη εξάρτηση.

Είναι ντροπή για τη διεθνή κοινότητα να διατηρεί τη Ρωσία στον ΟΗΕ (και στον ΟΑΣΕ) και ως ένα από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Εμείς, η Ουκρανία, η Ευρώπη και όλος ο ελεύθερος δημοκρατικός κόσμος, πρέπει να δείξουμε ότι δεν υπάρχει φόβος για τη ρωσική τρομοκρατία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments