Διεθνή

Στο «κόκκινο» η ένταση Κίνας – ΗΠΑ στην Ταιβάν

Στο «κόκκινο» η ένταση Κίνας – ΗΠΑ στην Ταιβάν

Πηγή Φωτογραφίας: SHAWN THEW - EPA

Το νησί της Ανατολικής Ασίας και των 24 εκατομμυρίων κατοίκων το διεκδικεί ανοιχτά και απροκάλυπτα το Πεκίνο.

Δεν έχει, από ό,τι φαίνεται, τέλος το επεισοδιακό, όπως εξελίσσεται, ταξίδι που η Νάνσι Πελόζι επιθυμεί να πραγματοποιήσει στην Ταιβάν.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων βρίσκεται σε ταξίδι στην Ασία και, σε επίδειξη δύναμης, κινεζικά αεροσκάφη πέταξαν, πριν από λίγο, πάνω από την Ταιβάν, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις από την πλευρά της Αμερικής. στη διατήρηση των αμερικανικών αντιδράσεων.

Το νησί της Ανατολικής Ασίας και των 24 εκατομμυρίων κατοίκων το διεκδικεί ανοιχτά και απροκάλυπτα το Πεκίνο.

Η Πελόζι, όμως, από την πλευρά τους εκφράζει την επιθυμία να επισκεφθεί σήμερα την Ταιβάν, με την Αμερική να τοποθετείται επί του θέματος.

Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, υπενθύμισε το «δικαίωμά της  (σ.σ.: της Πελόζι) να επισκεφτεί την Ταϊβάν» , χωρίς να προσβάλλει τους Κινέζους.

Ωστόσο, η Κίνα κινείται αποφασιστικά και, μάλιστα, με στρατιωτικό τρόπο, κάνοντας επίδειξη στρατιωτικής ισχύος γύρω από το νησί.

Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές των εξελίξεων της περιοχής δεν πρέπει να αποκλεισθεί η κλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης από την Κίνα, σε περίπτωση που η Νάνσι Πελόζι επισκεφθεί σήμερα την Ταιβάν.

Μια τέτοια κλιμάκωση θα μπορούσε να περιλαμβάνει στρατιωτικές προκλήσεις, όπως είναι η εκτόξευση πυραύλων στο στενό ή γύρω από την Ταιβάν ή ακόμη και αεροπορικές εισβολές στην Ταιβάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments